Jumbo-Visma testte de concurrentie: 'Nu wachten op het juiste moment om aan te vallen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma testte de concurrentie: 'Nu wachten op het juiste moment om aan te vallen'

Jumbo-Visma testte de concurrentie: 'Nu wachten op het juiste moment om aan te vallen'

Jumbo-Visma liet zich in de vijftiende etappe van de Giro d'Italia een paar keer aan het front zien, maar pakte niet door. De formatie rond kopman Primoz Roglic bewaart de krachten voor het 'juiste moment'.

Aan de voet van de voorlaatste klim van de Lombardije-rit trok Jumbo-Visma even massaal naar voren. Waar het leek dat de ploeg het tempo ging opvoeren, bleek het uiteindelijk vooral om positionering te gaan. Op het korte klimmetje vlak voor de finish trok Jumbo-Visma wel even door. Niet zozeer om verschil te maken, maar om de benen van de concurrenten te testen.

'Hier in Bergamo hebben we nog enigszins geprobeerd te zien hoe de verhoudingen zijn', vertelt ploegleider Marc Reef op de ploegsite. 'Groupama-FDJ behield op sterke wijze de controle, waardoor het op het laatste klimmetje aankwam. Het is gebleken dat de klassementsrenners aan elkaar gewaagd zijn. Bovendien was het te kort om een groot verschil te maken. We zijn deze rit goed doorgekomen.'

Reef: 'We zijn content met de stand van zaken'

Reef kijkt tevreden terug op de eerste twee weken van de Giro. 'We hebben niet veel energie hoeven verspillen. Wel was het al een hele uitdaging om gezond te blijven in de slechte weersomstandigheden. Gelukkig kunnen we met acht renners uitkijken naar de slotweek. In de muurtjesrit hebben we wat initiatief genomen en Primoz liet daar meteen zien in vorm te zijn. We zijn content met de stand van zaken en het is nu wachten op het juiste moment om aan te vallen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws