Mozzato sprint met overmacht naar ritzege in Limousin, spotlights gericht op fittie Cosnefroy en Askey Wielrennen
Wielrennen

Mozzato sprint met overmacht naar ritzege in Limousin, spotlights gericht op fittie Cosnefroy en Askey

Mozzato sprint met overmacht naar ritzege in Limousin, spotlights gericht op fittie Cosnefroy en Askey

Luca Mozzato heeft de tweede etappe in de Tour du Limousin gewonnen. De Italiaan van Arkéa-Samsic won een oplopende sprint met overmacht, nadat er achter hem flink over en weer werd geduwd en getrokken. Benoît Cosnefroy ging bijna de hekken in en zocht witheet de confrontatie met Lewis Askey van Groupama-FDJ.

Met Romain Grégoire (Groupama-FDJ) stevig in de leiderstrui vertrok het peloton rond het middaguur vanuit Excideuil voor een 185 kilometer lange rit richting Tréllisac, die aanmerkelijk vlakker was dan de openingsrit van dinsdag. Daarin deed de jonge Fransman Grégoire dus een goede zaak door de dagzege en zo'n halve minuut voorgift te nemen, terwijl nummer twee Michael Storer als ploegmaat normaliter ook geen directe bedreiging zal vormen.

Zodoende kon de ploeg van Marc Madiot in de openingsfase van de tweede etappe met een gerust hart een groepje vluchters laten vertrekken. Vinzent Dorn (Bike Aid), Johan Jacobs (Movistar), Tom Mainguenaud, Kenny Molly (Van Rysel) en Andrea Pietrobon (EOLO-Kometa) waren de vijf namen die een vrijgeleide kregen, hun maximale voorsprong bedroeg op een moment circa zes minuten. In de grote groep stonden enkele spurtersploegen, waaronder Intermarché-Circus-Wanty, Groupama-FDJ bij in de achtervolging.

AG2R brengt het terug, Cosnefroy en Askey vechten na de streep

Lang hadden we op deze manier een status quo, met Dorn die bij het ingaan van de laatste dertig kilometer op de pedalen ging staan. Pietrobon moest daardoor overboord in de kopgroep, met alleen de Côte de Sarliac nog als gecategoriseerde hindernis. Mainguenaud kon het hogere tempo in de finale ook niet volgen, waardoor we nog drie koplopers overhielden. AG2R had er in de tussentijd echter ook voor gezorgd dat het peloton tot binnen een halve minuut was gekomen.

Bij het ingaan van de laatste zes kilometer waren hier nog vijf seconden van over, waarmee het peloton zich ging opmaken voor een massasprint. Die liep een beetje op, dus was timing van belang. AG2R, Groupama-FDJ, Intemarché en EOLO-Kometa waren het meest prominent vooraan vertegenwoordigd in de absolute slotfase. Dat was nodig ook, met veel bochten en het peloton dat volledig op een lint werd getrokken. AG2R leek Cosnefroy perfect te lanceren, maar die zat aan de binnenkant van Askey. De Brit gaf de Fransman ogenschijnlijk een drukkertje, waardoor ze eigenlijk beiden uitgeschakeld waren voor winst. Mozzato kwam er namelijk hard overheen en mocht juichen.

Uitslag etappe 2 Tour du Limousin 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws