Jumbo-Visma ziet Gesink en Foss met corona wegvallen voor Giro d'Italia en roept twee vervangers op Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma ziet Gesink en Foss met corona wegvallen voor Giro d'Italia en roept twee vervangers op

Jumbo-Visma ziet Gesink en Foss met corona wegvallen voor Giro d'Italia en roept twee vervangers op

Jumbo-Visma heeft noodgedwongen twee wissels moeten doorvoeren in de selectie voor de Giro d'Italia. Tobias Foss en Robert Gesink hebben in de Ronde van Romandië covid opgelopen en gaan zaterdag niet van start in de Italiaanse ronde. Rohan Dennis en Jos van Emden zijn opgeroepen als vervangers, meldt de ploeg.

Het is de derde wissel bij de formatie van Richard Plugge, dat eerder al Wilco Kelderman moest vervangen voor Sepp Kuss. Foss en Gesink gaven na hun opgave in Romandië al aan dat ze zich flink ziek voelden, waarbij de Noor al openlijk twijfelde aan zijn deelname aan de Giro. 'Jammer genoeg heeft covid opnieuw toegeslagen', liet Jumbo-Visma dan ook teleurgesteld weten via de sociale kanalen.

Voor Gesink is het alleszins een bittere pil. De ervaren Nederlander kende dit jaar al pech met een harde val in de Tour Down Under en leek net op tijd weer in vorm te komen voor de Ronde van Italië. Foss was één van de beoogde meesterknechten van Primoz Roglic en zou ook in de tijdritten zijn ding kunnen doen.

Van Emden en Dennis brengen ervaring in bij Jumbo-Visma

Met Van Emden en Dennis heeft Jumbo-Visma nog wel twee ervaren vervangers op kunnen roepen. De Nederlander begint alweer aan zijn twaalfde Giro, terwijl Dennis bij zijn laatste deelname in 2020 medeverantwoordelijk was voor de eindzege van zijn toenmalige ploegmaat Tao Geoghegan Hart.

De ploeg van Jumbo-Visma voor de komende Giro bestaat naast Roglic, Kuss, Foss en Gesink uit de Duitser Michel Hessmann, Italiaan Edoardo Affini, Sloveen Jan Tratnik en Koen Bouwman, de bergkoning van de Ronde van Italië van 2022. In eerste instantie was de Brit Thomas Gloag eerste reserve bij Jumbo-Visma voor de Giro, meldde hij voor aanvang van de Ronde van Romandië.

Selectie Jumbo-Visma Giro d'Italia 2023

Primoz Roglic
Michel Hessmann
Jan Tratnik
Koen Bouwman
Jos van Emden

Rohan Dennis
Sepp Kuss
Edoardo Affini

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws