Foss (Jumbo-Visma) twijfelt na ziekte in Romandië over deelname aan Giro: 'Kans dat ik meedoe is 50/50' Wielrennen
Wielrennen

Foss (Jumbo-Visma) twijfelt na ziekte in Romandië over deelname aan Giro: 'Kans dat ik meedoe is 50/50'

Foss (Jumbo-Visma) twijfelt na ziekte in Romandië over deelname aan Giro: 'Kans dat ik meedoe is 50/50'

Minder nieuws voor Jumbo-Visma en Primoz Roglic: Tobias Foss, één van de belangrijkste helpers voor Roglic in de komende Giro d'Italia, weet naar eigen zeggen nog niet of hij mee kan doen aan de Italiaanse ronde.

Foss moest - net als Robert Gesink - de voorbereidingskoers Ronde van Romandië verlaten met ziekteverschijnselen, waarbij Jumbo-Visma meegaf dat deze terugtrekking ook te maken had met de komende Giro. De Noor liet zelf direct weten dat hij zich zou gaan focussen op herstel voor de Ronde van Italië.

De Scandinavische tak van Discovery belde dinsdag met Foss om hem te vragen naar zijn fysieke gesteldheid, waarop de wereldkampioen tijdrijden niet direct positief antwoordde. 'Het zijn een paar zware dagen geweest na Romandië. Ik ben behoorlijk ziek geweest, dus we zullen het moeten zien.'

Foss, die al sinds december verzekerd was van een belangrijk plekje in de Giro-selectie van Jumbo-Visma, weet nog niet of hij zaterdag überhaupt aan de start kan verschijnen. 'Die kans schat ik momenteel op 50/50', liet hij weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws