Jumbo-Visma ziet kans op meer na vierde plek Van Belle: 'Kunnen hier om de winst strijden' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma ziet kans op meer na vierde plek Van Belle: 'Kunnen hier om de winst strijden'

Jumbo-Visma ziet kans op meer na vierde plek Van Belle: 'Kunnen hier om de winst strijden'

Loe van Belle werd knap vierde in de eerste etappe van de Coppi e Bartali. Achter de ongenaakbare Rémi Cavagna, die na een solo van veertig kilometer de etappe won, sprintte Van Belle namens Jumbo-Visma naar de vierde plek.

‘Ik ben hier zeker tevreden mee’ , vertelt Van Belle op de ploegsite. ‘Van tevoren hadden we bedacht: als ik bij kan blijven op de klimmetjes ga ik proberen te sprinten. Ik wist dat ik één van de snellere mannen zou zijn, aangezien de grote namen de klim waarschijnlijk niet zouden overleven. Dat was gelukkig ook zo.’

Cavagna volgen toen die aanviel zat er voor Van Belle alvast niet in. ‘Ik zag hem gaan en hij had al heel snel een groot gat. Zelf moest ik alle zeilen bijzetten om bij te blijven, terwijl de andere jongens niet in de positie zaten om te reageren. Uiteindelijk heeft de ploeg kneiterhard op kop gereden, maar tegen Remi was nauwelijks iets te doen vandaag’, aldus Van Belle, die vanaf komend seizoen zijn entree als prof zal maken voor Jumbo-Visma.

Wagner: 'Mits we alle dingen goed doen, kunnen we hier echt om de winst strijden'

Ploegleider Wagner had mooie woorden voor de jonge renner na afloop. ‘Loe heeft het heel goed gedaan. Hij wilde zich mengen in de sprint en eindigde daarin knap als derde.’ De voormalig renner ziet in de komende etappes ook kansen voor zijn ploeg, die bestaat uit renners van zowel de hoofdploeg als de opleidingsploeg. ‘We hebben een jonge ploeg die in de breedte heel sterk is. Het belangrijkste is dat we leren en ervaring opdoen. Mits we alle dingen goed doen, kunnen we hier echt om de winst strijden.’

Naast Van Belle finishte ook Milan Vader, Gijs Leemreize, Johannes Staune-Mittet en klimtalent Tijmen Graat in de eerste groep achter Cavagna. Opvallende afwezige was Thomas Gloag, die dit seizoen al indruk maakte in de Ronde van Valencia. De Britse neoprof kwam op bijna vier minuten over de finish.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws