Loe van Belle

Dit is de pagina van Loe van Belle, een Nederlandse wielrenner van Visma | Lease a Bike. Hij werd in 2024 samen met Scandinaviërs Johannes Staune-Mittet en Per Strand Hagenes overgeheveld uit de opleidingsploeg van de Nederlandse formatie. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Van Belle en houdt tevens zijn biografie bij!

Loe van Belle

Loe van Belle werd op 24 januari 2002 geboren in het Nederlandse Zoetermeer. Als Nederlands kampioen tijdrijden bij de junioren kwam Van Belle in 2021 bij het Development Team van Visma | Lease a Bike terecht. Een jaar later viel hij op door vice-Nederlands kampioen te worden tegen de klok, nadat hij in dezelfde tijd was geëindigd als Max Kroonen. In 2023 maakte hij deel uit van het team, dat met Jonas Vingegaard de Gran Camino op zijn naam schreef, en ook dat seizoen gooide hij hoge ogen op een tijdritfiets. Zo moest in de openingstijdrit van de Giro Next Gen enkel de Belg Alex Segaert voor zich dulden, die twaalf seconden sneller was dan Van Belle. Vervolgens maakte hij al in het begin van 2024 zijn debuut in de WorldTour en reed hij de Santos Tour Down Under uit.

Loe van Belle Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties