Jumbo-Visma ziet na Vingegaard ook Milan Vader terugkeren in CRO Race: 'Misschien sterker dan ooit' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma ziet na Vingegaard ook Milan Vader terugkeren in CRO Race: 'Misschien sterker dan ooit'

Jumbo-Visma ziet na Vingegaard ook Milan Vader terugkeren in CRO Race: 'Misschien sterker dan ooit'

De CRO Race, ook wel Ronde van Kroatië genoemd, staat bij Jumbo-Visma vanaf volgende week dinsdag in het teken van de terugkeer: niet alleen Jonas Vingegaard maakt er zijn rentree na zijn Tour de France-zege, maar ook Milan Vader stapt weer op de fiets. Dat vertelt de Zeeuw in het AD.

Vader viel in de Ronde van het Baskenland over een vangrail en raakte daarbij zwaargewond. De coureur van Jumbo-Visma kwam op de intensive care in Bilbao terecht, waar hij na drie weken ontslagen werd. Terug in Nederland herstelde Vader sneller dan verwacht, wat dus uiteindelijk tot zijn terugkeer heeft geleid.

'Drie weken geleden heb ik allemaal tests gedaan', verklaart Vader in. 'Diverse resultaten die daaruit kwamen, waren hetzelfde als in december 2021. Dat zegt denk ik wel wat. Het doet mij geloven dat ik misschien wel sterker uit deze periode kom dan ik ooit was.'

Vader plaatst dingen in het juiste perspectief

'Ik ben de hele tijd goed blijven luisteren naar mijn lichaam. Soms waren er dagen dat ik dacht: vandaag is niet de beste dag om te trainen', legt Vader uit. 'Dan bleef ik ook thuis. Voorheen voelde ik me daar vervelend over, want ik wilde toch een betere wielrenner worden? Nu denk ik: een dag rust is soms juist goed voor me. Ik kan dingen nu beter in perspectief plaatsen.'

Vader keerde ook terug naar het ziekenhuis van Bilbao. 'Daar bleken mensen mij nog wel te herkennen. Ze vroegen hoe het met mij was en hoe het met mijn ouders ging, omdat die er natuurlijk ook drie weken dagelijks bij waren geweest. Je kunt zeggen dat ik daar het minst mooie moment van mijn leven heb meegemaakt. Maar je kunt het ook omdraaien: misschien heb ik daar wel het mooiste moment van mijn leven gehad. Dankzij die mensen daar heb ik het overleefd. Zonder hen was ik er niet meer geweest', ziet Vader er het positieve van in.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws