Update | Milan Vader herstelt goed en mag normaliter volgende week terug naar Nederland Wielrennen
Wielrennen

Update | Milan Vader herstelt goed en mag normaliter volgende week terug naar Nederland

Update | Milan Vader herstelt goed en mag normaliter volgende week terug naar Nederland

(Update 8 april 2022) Het AD meldt dat Jumbo-Visma-renner Milan Vader in kritieke toestand heeft verkeerd na zijn valpartij in de vijfde etappe van de Ronde van het Baskenland. De Nederlander dook bij zijn val over de vangrail, kort daarna kwam het bericht dat de renner had opgegeven. Vader werd snel behandeld in het ziekenhuis van Bilbao. Jumbo-Visma heeft inmiddels naar buiten gebracht dat de renner stabiel is.

Vader bevond zich in het peloton toen het noodlot toesloeg. Hij schoof in een afdaling onderuit en dook over de vangrail. De blessures zouden dermate ernstig zijn dat Vader meteen moest worden geopereerd in het ziekenhuis van Bilbao. Volgens het AD zou Patrick Vader, de vader van Milan, hebben gemeld dat er meteen stents in de halsslagaders van Milan moesten worden geplaatst omdat die vernauwd waren.

Verder heeft hij ruggenwervels, zijn sleutelbeen en een schouderblad gebroken. Momenteel wordt de renner onder de narcose gehouden, omdat behoud van goede hersenfuncties, wegens de kwetsuur aan de halsslagaders, nu de eerste prioriteit is. Jumbo-Visma heeft later op de avond middels een kort statement laten weten dat de toestand van Vader inmiddels stabiel is. De ploeg komt zaterdag met meer informatie.

Update - 9 april 2022 (20.55 uur): Vader blijft komende dagen in ziekenhuis Bilbao

Milan Vader blijft de komende dagen ter observatie en voor verder herstel in het Universitair ziekenhuis van Bilbao. Dat meldt Jumbo-Visma zaterdagavond in een update . De ploeg geeft verder geen nieuwe informatie over de toestand van de renner; bij de laatste update was die stabiel. Bij nieuwe ontwikkelingen zal Jumbo-Visma daar melding van maken.

Update - 22 april 2022 (13.20 uur): Vader mag bijna naar huis

Jumbo-Visma heeft een korte update gegeven over het welzijn van Milan Vader. De Nederlander ligt nu twee weken in een ziekenhuis in Spanje, maar hij gaat vooruit. Jumbo-Visma bedankt de medische staf voor alle zorgen. Als de vooruitgang doorzet, zou Vader volgende week naar Nederland moeten kunnen verkassen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws