Jumbo-Visma ziet prooi in gehavend INEOS: 'Mogelijk kunnen we ons overwicht morgen uitbuiten' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma ziet prooi in gehavend INEOS: 'Mogelijk kunnen we ons overwicht morgen uitbuiten'

Jumbo-Visma ziet prooi in gehavend INEOS: 'Mogelijk kunnen we ons overwicht morgen uitbuiten'

Jumbo-Visma kon de batterijen in de vlakke zeventiende etappe van de Giro d'Italia opladen voor de drie loodzware ritten in de bergen die vanaf donderdag tot en met zaterdag op het programma staan. De ploeg ziet nog volop kansen om de wedstrijd te winnen met Primoz Roglic.

Rohan Dennis was na Sepp Kuss de sterkste troef van Jumbo-Visma in de bergrit van dinsdag. De Australiër wil zich de komende dagen weer nuttig maken. 'Hopelijk kan ik de aankomende dagen weer belangrijk zijn voor het team. Roglic heeft nog steeds alle kans om deze wedstrijd te winnen. Hopelijk heeft hij de benen in de komende ritten. De concurrenten zijn sterk. We kunnen het wellicht slim spelen en hen op die manier verschalken', aldus Dennis op de ploegsite.

Reef: 'Zij zijn nog maar met vijf renners'

'Eindelijk een rustige dag voor de renners', blikt ploegleider Marc Reef terug op de etappe. 'Dat is in een grote ronde nooit een overbodige luxe. We zijn de etappe goed doorgekomen. Primoz is goed beschermd en uit de wind gehouden. Dat was het hoofddoel.'

De dag van gisteren heeft er bij het hele peloton wel ingehakt', vervolgt Reef, die ook vooruitblikt op de volgende drie etappes. 'We kijken al vooruit naar de komende zware dagen. We zijn als een van de weinige teams nog helemaal compleet. Dat gaat zeker in ons voordeel werken. Ineos moet de koers gaan controleren. Zij zijn nog maar met vijf renners. Misschien dat we dat overwicht in een rit als die van morgen kunnen uitbuiten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws