Van Baarle traint samen met Van Aert en Vingegaard op hoogte: 'En daarna als groep naar Primoz kijken' Wielrennen
Wielrennen

Van Baarle traint samen met Van Aert en Vingegaard op hoogte: 'En daarna als groep naar Primoz kijken'

Van Baarle traint samen met Van Aert en Vingegaard op hoogte: 'En daarna als groep naar Primoz kijken'

Terwijl de Giro d'Italia in volle gang bezig is en de mannen van Jumbo-Visma alles in het werk stellen om Primoz Roglic met de eindezege in de Italiaanse rittenkoers huiswaarts te laten keren, bereiden Jumbo-Visma-mannen als Wout van Aert en Dylan van Baarle zich op de Sierra Nevada voor op de Tour de France, waar de zwartgelen op meerdere gebieden hoge ogen willen gooien. Van Baarle doet in een wielerpodcast van het Algemeen Dagblad, In Koers, een aantal interessante zaken uit de doeken.

Het is voor Van Baarle, die zijn voorjaar erg sterk begon met een overwinning in Omloop Het Nieuwsblad, de eerste keer dat hij traint op de Sierra Nevada, het onder fietsers populaire gebergte in de Spaanse regio Andalusië. 'Het is de eerste keer dat ik hier ben. Het is leuk om weer eens een nieuwe trainingsomgeving te hebben', aldus de man die zijn hand en schouder brak bij een crash in Parijs-Roubaix, de wedstrijd die hij in 2022 nog op flamboyante wijze wist te winnen.

'Ik denk dat het niveau gewoon enorm hoog ligt', is Van Baarle positief over de vorm van zijn ploegmaten

Van Baarle vertoeft samen met onder anderen Van Aert, Jonas Vingegaard, Christophe Laporte en Steven Kruijswijk in het hooggebergte. Wanneer de mannen van de Nederlandse ploeg hun ellenlange trainingen hebben afgewerkt (Van Aert deelde onlangs een 250 kilometer lange trainingstocht op Strava), gaan ze gezamenlijk voor de televisie zitten om de prestaties van hun ploeggenoten in de Ronde van Italië te aanschouwen. 'Na de training gaan we naar het appartement van de chefs die voor ons koken. Dan blijven we tot na de finish zitten. We kijken echt als groep naar de Giro en hopen we natuurlijk dat Primoz het roze gaat pakken in Rome', vertelt de 31-jarige Van Baarle verder.

Momenteel staan Van Aert, Vingegaard, Van Baarle, Tiesj Benoot, Sepp Kuss, Nathan Van Hooydonck, Kruijswijk en Laporte namens de succesformatie op de voorlopige startlijst van de Tour de France. Van Baarle laat in het gesprek, waar ook generatiegenoot Wout Poels (Bahrain Victorious) bij aanwezig is, optekenen dat hij nog niet met zekerheid kan zeggen wie er specifiek indruk op hem gemaakt heeft. 'Ik moet zeggen dat iedereen andere oefeningen doet. Je ziet elkaar weinig specifieke oefeningen doen. Ik kan niet zeggen hoe die andere jongens rijden, maar ik denk dat het niveau gewoon enorm hoog ligt', is de man uit Voorburg optimistisch gestemd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws