Jungels wil na knalprestatie in Zwitserland bevestigen in Tour de France Wielrennen
Wielrennen

Jungels wil na knalprestatie in Zwitserland bevestigen in Tour de France

Jungels wil na knalprestatie in Zwitserland bevestigen in Tour de France

Bob Jungels beëindigde de Ronde van Zwitserland zondag met een vijfde plaats in de tijdrit en een zesde plek in het eindklassement. Een mooie opsteker voor de Luxemburger, die zo zijn eerste top tien-noteringen behaalde in anderhalf jaar AG2R Citroën Team.

Jungels kampte de afgelopen jaren met veel rugproblemen, waardoor zijn talent er in 2020 (nog bij Quick Step) en 2021 geen moment uitkwam. Anno 2022 lijken die problemen grotendeels opgelost, waardoor hij zich ook weer kan richten op presteren op de fiets.

'Ik heb een geweldige week gehad', vertelt een happy Jungels op de site van zijn ploeg. 'Ik ben erg blij om terug te zijn. Het was een lastig parcours, het was warm, maar ik voelde me vanaf de eerste dag erg goed', klinkt het.

Jungels wil de komende weken bevestigen

'Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik tijd heb verloren op de tweede en vierde dag', vervolgt de Luxemburger. 'Maar gedurende de ronde heb ik vooruitgang geboekt. Ik ben opgelucht dat ik weer bij de beste renners hoorde en hoop te kunnen bevestigen in de komende dagen.' Jungels gaat normaal gesproken naar de Tour de France, waar hij in 2018 als elfde eindigde.

Op Instagram voegt hij daaraan toe: 'Goed om weer snel te zijn! Ik ben blij met de resultaten, en wil iedereen bedanken voor het vertrouwen dat ik de laatste jaren heb gekregen', aldus de 29-jarige coureur.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws