Vuelta gaat (dit jaar al) voor hoogterecord: aankomst op bijna 2900 meter in het verschiet Wielrennen
Wielrennen

Vuelta gaat (dit jaar al) voor hoogterecord: aankomst op bijna 2900 meter in het verschiet

Vuelta gaat (dit jaar al) voor hoogterecord: aankomst op bijna 2900 meter in het verschiet

De Vuelta a España gaat mogelijk dit jaar al voor een nieuw hoogterecord als het gaat om bergop aankomsten. Javier Guillén, koersdirecteur van de Spaanse ronde, heeft namelijk uitgesproken dat hij richting het observatorium van Sierra Nevada wil trekken voor een finish.

Dit is geen idee voor over een paar jaar, maar iets wat hij mogelijk dit jaar al wil gaan doen: het parcours van de Vuelta is al helemaal bekend, maar Guillén en co willen de meet van etappe vijftien gaan verplaatsen. Deze ligt nu in Pradollano, maar zou volgens de koersdirecteur ook naar het observatorium van Sierra Nevada kunnen. Deze ligt op 2896 meter boven zeeniveau, 400 meter hoger dan de huidige aankomst.

De aankomst bij het observatorium van Sierra Nevada is overigens nog niet beklonken. Guillén bevestigt aan RTVE dat er nog onderhandelingen lopen. De Ronde van Spanje start dit jaar in het Nederlandse Utrecht, om na drie dagen Nederland koers te zetten richting het thuisland.

In 2017 ging het peloton voor het laatst richting Sierra Nevada. Toen won Miguel Ángel López in de Vuelta, voor Ilnur Zakarin en Wilco Kelderman.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws