Kämna runner-up achter oppermachtige Ganna: 'Ik had zo'n sterke rit niet verwacht' Wielrennen
Wielrennen

Kämna runner-up achter oppermachtige Ganna: 'Ik had zo'n sterke rit niet verwacht'

Kämna runner-up achter oppermachtige Ganna: 'Ik had zo'n sterke rit niet verwacht'

Lennard Kämna is de Tirreno-Adriatico uitstekend begonnen met een tweede plek in de tijdrit van de Tirreno-Adriatico. De Duister van BORA-hansgrohe stootte in het slot Magnus Sheffield van de troon, maar werd vervolgens overklast door het Italiaanse tijdritkanon Filippo Ganna.

Desalniettemin was het een goede prestatie van de Duitse kampioen tijdrijden, daar hij als tijdrijder normaal gesproken tot de subtop behoort. ‘Ik had vandaag niet zo'n sterke rit verwacht. Ik ben meer dan tevreden met mijn tijdrit. Het indelen van de tijdrit was niet zo lastig, want de wind was constant. Ik hield wat energie over voor het laatste en vooral mijn laatste kilometer was snel’, analyseert Kämna zijn tijdrit op de ploegsite.

Kämna staat ook bergop zijn mannetje en zou in een rittenkoers van een week mee moeten kunnen doen voor het klassement. BORA bevindt zich echter in een luxepositie, daar Aleksandr Vlasov (vijftiende) en Jai Hindley (zestiende) ook goede tijdritten reden. Vooral de tijdrit van de Girowinnaar was verrassend goed, zo erkende hij zelf ook.

Kämna denkt aan klassement

Hoe de verhoudingen ook binnen de ploeg liggen, Kämna ziet het rijden van een klassement wel zitten. ‘We moeten afwachten hoe mijn vorm in de bergen zal zijn, maar na vandaag kan ik zeker vertrouwen hebben. We hebben hier een sterke klassementsploeg en we willen het goed doen.’ Na de tijdrit zal het klassement verder gestalte krijgen in etappes vier, vijf en zes. Etappe vijf is de zwaarste met een aankomst bergop van dertien kilometer. Etappes vier en zes zijn dan weer lastige heuvelritten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws