Kanarieberg opnieuw vervloekt voor Intermarché-Wanty, Teunissen maakte nachtmerrie iedere wielertoerist mee Wielrennen
Wielrennen

Kanarieberg opnieuw vervloekt voor Intermarché-Wanty, Teunissen maakte nachtmerrie iedere wielertoerist mee

Kanarieberg opnieuw vervloekt voor Intermarché-Wanty, Teunissen maakte nachtmerrie iedere wielertoerist mee

Intermarché-Wanty kende na het succesvolle voorjaar van 2022 een pechlente van jewelste in 2023, maar ook in 2024 houdt het tot dusver niet over. Kopman Biniam Girmay toonde de laatste koersen zijn topvorm, maar kwam woensdag net als zovelen hard ten val. De eveneens gehavende Mike Teunissen eindigde op plek 19 vervolgens als eerste coureur van de Belgische ploeg.

Teunissen kwam buiten het beeld van de camera's ten val in de slotfase van Gent-Wevelgem, waar hij samen met enkele ploeggenoten de spurt van kopman Girmay voorbereidde. Voor de start van Dwars door Vlaanderen vertelde hij aan In de Leiderstrui wat er gebeurd was in Wevelgem. De ketting van Teunissen vloog eraf, waarna hij deze met zijn hand erop probeerde te leggen.

Het is de nachtmerrie van menig wielertoerist, maar bij Teunissen ging het ook niet helemaal goed. De Limburger kwam ten val en verscheen dus met een ingepakte hand aan de start van zijn volgende koers, Dwars door Vlaanderen. 'Ideaal is het zeker niet, maar we moeten er maar het beste van proberen te maken', zei hij met zijn gekende positieve instelling, terwijl hij naar zijn ingepakte hand keek. 'Dat ziet er niet al te best uit.'

Girmay andermaal tegen de grond in afdaling richting Kanarieberg

En dat deed Teunissen dus, al verliep Dwars door Vlaanderen ook voor zijn team desastreus. Kopman Girmay lag bij de grote val in aanloop naar de Kanarieberg, waar hij vorig jaar ook al zwaar viel in de Ronde van Vlaanderen, en kreeg daarbij een serieuze tik op zijn ribben. Eerder viel Laurenz Rex al in diezelfde afzink, waarna Teunissen een resultaatje uit het vuur sleepte namens de ploeg.

Ook bij de Nederlander ging het echter niet meer van harte, ondanks zijn negentiende plek. Teunissen kampte met last aan de schouder en zag zijn rug daardoor vast komen te zitten, waardoor het vooral een kwestie van aanpoten was in Dwars door Vlaanderen.

Kanarieberg opnieuw vervloekt voor Intermarché-Wanty, Teunissen maakte nachtmerrie iedere wielertoerist mee

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws