Hirschi vermeed Vlaanderen 5 jaar en belandt direct weer met Benoot in de goot: 'Konden geen kant op' Wielrennen
Wielrennen

Hirschi vermeed Vlaanderen 5 jaar en belandt direct weer met Benoot in de goot: 'Konden geen kant op'

Hirschi vermeed Vlaanderen 5 jaar en belandt direct weer met Benoot in de goot: 'Konden geen kant op'

Exact vijf jaar geleden stak Marc Hirschi - als 20-jarig broekie bij Team Sunweb - voor het eerst zijn neus aan het venster in het profpeloton. De Zwitser eindigde destijds na een hele dag in de aanval als tiende in de E3 Saxo Classic, maar toch duurde het nadien vijf jaar vooraleer hij terugkwam voor het Vlaamse werk. In de Leiderstrui sprak hem daarover.

Bij de beloften koerste Hirschi nog graag over kasseien: zo werd hij in 2016 derde in Gent-Wevelgem en zesde in Parijs-Roubaix, om de jaren nadien top tien te rijden in de Ronde van Vlaanderen bij de jeugd. 'In 2018 vond ik het erg leuke koersen om te rijden, net zoals mijn eerste profjaar 2019.' Destijds toonde hij zich dus - als regerend wereldkampioen bij de beloften - in de E3 Classic, door na een dag in de aanval in volle finale nog mee te rijden met de toppers.

Waarom duurde het dan tot 2024 voordat we de inmiddels voor UAE-Team Emirates koersende Hirschi terugzagen in de Vlaamse koersen? 'Het zijn zeer mooie wedstrijden, maar ook gevaarlijk. Je kunt er jammer genoeg makkelijk vallen, dat hebben we wel weer gezien. Dat is het shit-aspect eraan, maar het blijven toffe races', antwoordde de puncher.

Dat vallen schering en inslag is, zagen we woensdag in Dwars door Vlaanderen wel weer. Hirschi lag er vrijdag al direct bij in kansrijke positie. 'In de E3 Saxo Classic viel ik met Tiesj Benoot en een coureur van EF Education-EasyPost. Die gleed uit en ik en Tiesj konden geen kant op. Mijn koers was daar over, maar gelukkig gaat het naar omstandigheden goed. Ik heb wel wat verwondingen, maar al bij al is het oké.'

Zonder titelverdediger Tadej Pogacar, met wie hij wel Strade Bianche en Milaan-Sanremo reed, mogen ze bij UAE-Team Emirates zondag hun eigen kans gaan. 'We willen het spelen zoals in de afgelopen wedstrijden. Dat betekent dat we met meerdere pionnen in de voorste regionen willen geraken, zodat we onze kaarten dan uit kunnen spelen en elkaars aanvallen kunnen beschermen. Met mezelf, Tim Wellens, Nils Politt en ook Mikkel Bjerg geloof ik dat het erin zit. Dat is voor ons de manier om een goede situatie te creëren.'

1151594759

Hirschi heeft voorlopig nog geen vakantie

Na de Vlaamse klassiekers trekt Hirschi direct door naar de Ardennen, voor het blok Brabantse Pijl tot en met Luik-Bastenaken-Luik. Is dat dan het hoofddoel? 'Ik probeer er gewoon elke koers het beste van te maken. Nu houdt dat in dat ik me volledig op de Ronde van Vlaanderen focus, maar daarna richt ik mij gewoon op de Ardennenklassiekers.' Ook in de heuvelachtige wedstrijden liggen er kansen. 'Zonder Tadej, die enkel Luik-Bastenaken-Luik doet, krijg ik wellicht iets meer een vrije rol. Met Juan Ayuso en Joao Almeida komen er nog sterke pionnen van onze ploeg meedoen in de Ardennen, maar ik denk dat ik wel iets meer mijn eigen kans mag gaan.'

Voor veel renners houdt het voorjaar op 21 april op, maar die vlieger gaat niet op voor Hirschi. 'De Giro zal ik niet doen, maar toch. Ik richt me nog op Eschborn-Frankfurt en trek dan door met de Ronde van Hongarije, Boucles de la Mayenne, Gippingen en de Ronde van Zwitserland. Dat zijn allemaal mooie wedstrijden om mijzelf te tonen', aldus Hirschi, die uit ervaring spreekt. Vorig seizoen werd hij in die periode vierde in Frankfurt en won hij de Ronde van Hongarije en Giro dell'Appennino.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws