Kelderman daalt van acht naar veertien na val: 'Dat heeft ongelofelijk veel energie gekost' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman daalt van acht naar veertien na val: 'Dat heeft ongelofelijk veel energie gekost'

Kelderman daalt van acht naar veertien na val: 'Dat heeft ongelofelijk veel energie gekost'

Terwijl Thymen Arensman met zijn handen in de lucht over de finish kwam, was Wilco Kelderman nog aan het harken op Sierra Nevada. De Nederlander van BORA-hansgrohe kwam zondag hard ten val en daalde van plek acht naar veertien in het klassement.

Na amper zes kilometer lag Kelderman al op de grond. 'Dat was vroeg in de etappe, wat best ongelukkig is', aldus ploegleider Jens Zemke. 'Het peloton wachtte echter niet en we hebben Matteo en Jonas (Fabbro en Koch, red.) laten wachten zodat Wilco terug kon komen.'

'Het duurde echter dertig kilometer voordat ze in het peloton konden postvatten, omdat het tempo in het veld zo hoog lag. Dat kostte ongelofelijk veel energie, waardoor hij jammer genoeg uit de top tien van het klassement viel', vervolgt Zemke. Qua blessures is Kelderman op het eerste gezicht weggekomen met schaafwonden, wat hij zelf ook toonde door zijn duim op te steken naar de camera.

Hindley: 'Had niet de benen waar ik op hoopte'

Jai Hindley nam namens de Duitse ploeg plaats in de kopgroep van de dag, maar kwam tekort voor de zege. Wel steeg de Australiër naar plek tien in het klassement. 'Dat was zijn beloning voor een mooie prestatie, hij heeft flink gevochten.'

Hindley zelf was niet zo tevreden na afloop. 'Ik wist dat het een goede kans was om in de vlucht van de dag te geraken, met name door de aankomst op hoogte. Dat zijn beklimmingen die mij goed liggen, als ik in vorm ben tenminste. Ik zat voorin, maar had niet de benen waar ik op hoopte', sipte hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws