Kelderman delft onderspit tegen 19-jarige Ayuso in Spanje: 'Had in de laatste kilometers krampen' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman delft onderspit tegen 19-jarige Ayuso in Spanje: 'Had in de laatste kilometers krampen'

Kelderman delft onderspit tegen 19-jarige Ayuso in Spanje: 'Had in de laatste kilometers krampen'

In de schaduw van de Tour de France Femmes werd er zondag 31 juli ook gekoerst in Spanje. Een dag na de heerschappij van Remco Evenepoel in de Clasica San Sebastián was het Juan Ayuso die als volgend piepjong kuiken de zege voor zich opeiste in het Circuito de Getxo. Hij klopte Wilco Kelderman uit een late vlucht van vier, voor zijn eerste profzege.

De pas 19-jarige Ayuso verdiende de zege op eigen kracht, nadat hij in de finale naar Kelderman en zijn medevluchter Andrea Piccolo was toe gereden. Hij kreeg Valentin Ferron van TotalEnergies nog wel mee, maar het waren Kelderman en Piccolo die het Ayuso echt lastig maakten in de sprint heuvelop. Kelderman begon eraan, leek lang aan de betere hand, maar Ayuso bleek net iets explosiever.

'Ik ben heel blij en kan het bijna niet geloven', zo jubelt de Spanjaard van UAE Team Emirates na afloop in een persbericht. 'Ik moet de ploeg bedanken, want zij hebben me geholpen en in mij geloofd.' UAE was inderdaad de ploeg die de koers controleerde, maar Ayuso moest uiteindelijk zelf de oversteek maken. 'Op de voorlaatste klim reed ik lek, waardoor ik die twee niet kon volgen. Zodra het gat klein genoeg was, ben ik overgestoken, want ik wilde winnen. Ik heb alles gegeven in de sprint en win gewoon mijn eerste race als prof. Ik kan niet gelukkiger zijn.'

Kelderman spreekt van 'goede race'

Bij Kelderman was het logischerwijs allemaal iets minder uitgelaten. Via de officiële kanalen van BORA-hansgrohe vertelt hij over zijn dag: 'Het was een heel gecontroleerde race, tot aan de laatste twee beklimmingen van de dag. Ik voelde me goed, dus viel ik aan met Piccolo. Ik had in de laatste kilometers krampen, maar heb toch geprobeerd de sprint als eerste aan te gaan. Het was een goede race en ik voelde me al beter dan in de Clasica. Ik ben op de goede weg.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws