Kelderman mag goede benen ook tonen op Etna: 'Kijk er wel naar uit' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman mag goede benen ook tonen op Etna: 'Kijk er wel naar uit'

Kelderman mag goede benen ook tonen op Etna: 'Kijk er wel naar uit'

De Giro d'Italia finisht dinsdag bij de hervatting na de rustdag op de Etna: een beklimming waar Wilco Kelderman goede herinneringen aan heeft. Na zijn goede opening in Hongarije kijkt de renner van BORA-hansgrohe uit naar deze eerste krachtmeting tussen de klassementsrenners.

Na drie dagen koers bezet Kelderman een keurige vijfde positie in het algemeen klassement van de Italiaanse grote ronde. Een gegeven waar de Nederlander in kwestie zelf toch wat nuances plaatst. 'We zijn pas net begonnen, hè. We hebben nog geen echte berg gezien en er komt nog heel veel aan', klinkt het bij het Algemeen Dagblad, dat de renner sprak. Desondanks is hij erg tevreden met hoe zijn start is verlopen.

Kelderman kijkt uit naar Etna

Op de Etna krijgt Kelderman de gelegenheid om te laten zien hoe zijn benen ervoor staan op een wat langere beklimming. Bij zijn laatste keer op de vulkaan kwam hij als vierde boven. Dat was in de Giro van 2020, toen Jonathan Caicedo de rit pakte. 'Ik kijk er wel naar uit', gaat hij verder met zijn verhaal. 'En dat komt ook wel omdat het de laatste keer zo goed ging daar.'

Dat de klim zo geleidelijk verloopt, vindt Kelderman wel prettig. Toch hoeft dat niet direct te betekenen dat er voor de renner van BORA-hansgrohe direct weer een topresultaat in zit, zegt hij zelf: 'Het begint allemaal met goede benen natuurlijk. Als je die niet hebt, maakt het niets uit welke berg je op rijdt.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws