Kelderman net naast het podium in Dauphiné: 'Lig op schema voor de Tour' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman net naast het podium in Dauphiné: 'Lig op schema voor de Tour'

Kelderman net naast het podium in Dauphiné: 'Lig op schema voor de Tour'

Wilco Kelderman hoopte voorafgaand aan de slotetappe van het Critérium du Dauphiné op te schuiven naar het podium, maar moest onderweg vaststellen dat de benen daarvoor ontbraken. De Nederlandse kopman van BORA-hansgrohe finishte in de groep met favorieten en besloot de Dauphiné zodoende als vierde.

Kelderman stond voorafgaand aan de laatste etappe vierde op slechts enkele seconden van de nummer drie Geraint Thomas. De Nederlandse klassementsrenner wilde aanvankelijk op de lastigste klim van de dag, de Joux Plane, aanvallen. ‘Maar het tempo lag gewoon te hoog. Ik kon bij de gele trui-groep blijven en er was niets meer dat ik had kunnen doen’, aldus Kelderman op de ploegsite.

Hoewel Kelderman niet de benen had om aan te vallen, was het podium door een val van Thomas in de afdaling van de Joux Plane bijna nog haalbaar. De Brit wist na een stevige achtervolging echter weer terug te keren. Kelderman is na de koers echter tevreden met zijn vierde plek. ‘Eigenlijk was ik sterker dan verwacht. Ik heb bewezen dat ik op schema lig voor de Tour en nu beginnen de laatste voorbereidingen’, besluit hij.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news