Kelderman wil 'wrang gevoel' wegspoelen bij Jumbo-Visma: 'Heb er niet alles uitgehaald wat erin zat' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman wil 'wrang gevoel' wegspoelen bij Jumbo-Visma: 'Heb er niet alles uitgehaald wat erin zat'

Kelderman wil 'wrang gevoel' wegspoelen bij Jumbo-Visma: 'Heb er niet alles uitgehaald wat erin zat'

Wilco Kelderman kwam terug naar Jumbo-Visma vanwege de status van de ploeg, omdat het voelt als familie en omdat hij toe was aan een omgeving waarin hij nóg beter kan worden. Het was de strekking van zijn woorden tijdens de perspresensatie van Jumbo-Visma op donderdag. In gesprek met enkele Nederlandse media liet hij vervolgens het achterste van z'n tong zien.

Want waarom is hij nu écht teruggekeerd bij de ploeg waar het voor hem als jonge jongen allemaal begon? Kelderman biecht op: 'Toen ik vertrok (na 2016, red.) was het ook een beetje met een wrang gevoel. Ik heb er niet alles uitgehaald wat erin zat. Dat had wel beter gekund. Zeker van mijn kant. Ik was nog vrij jong, mijn communicatie naar de ploeg toe was niet altijd even goed. Dat kwam ook wel door de druk, maar het was leeftijd. Ik was nog niet volwassen. Voor mij voelde het nog niet als een gesloten boek', zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Via Team DSM en BORA-hansgrohe bewandelde Kelderman een mooi pad, maar zijn jaren bij Jumbo-Visma (toen nog Rabobank, Blanco, Belkin en LottoNL-Jumbo) bleven in het achterhoofd zitten. 'Ik heb de afgelopen jaren het gevoel gehad dat ik deze ploeg toen niet heb kunnen geven wat ik op dat moment in huis had. Ik ben nu verder. Bovendien ging de ploeg organisatorisch steeds beter presteren, waar het gaat om het kijken naar de details en wat men uit de renners weet te halen. Je voelt dat door het hele team heen, men streeft naar het beste van het beste. Daar zocht ik ook naar. We hadden al vaker contact, dit was het juiste moment', aldus de inmiddels 31-jarige Nederlander bij De Telegraaf.

Kelderman spreekt loyaliteit uit aan Roglic voor de Giro

Bij Jumbo-Visma stapt Kelderman in als een grote meneer, maar in tegenstelling tot zijn tijd bij BORA hoeft hij niet meteen te rekenen op het kopmanschap in een grote ronde. Jumbo-Visma gaat in de Giro d'Italia vol voor eindwinst met Primoz Roglic en daar moet Kelderman bij gaan helpen. 'Ik mag in de Tirreno-Adriatico, waar ik mijn seizoen begin, en de Volta a Catalunya voor eigen kans rijden. Het is ook niet dat ik dat absoluut niet meer wil. Maar ik ben ook realistisch: als alles mee zit, heb ik wellicht een heel kleine kans een grote ronde kunnen winnen.'

Om die reden vindt Kelderman het niet erg om voor iemand als Roglic te rijden. De Sloveen won al drie keer de Vuelta a España en was er in de Giro en de Tour al meermaals dichtbij. 'Primoz staat wel wat hoger op die ladder van klassementsrenners. Dat is ook waarom ik heb gezegd hem te willen ondersteunen in de Giro d’Italia in een poging hem te laten winnen. Daar hebben we het afgelopen week op training ook over gehad, hij kan vertrouwen op mijn loyaliteit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws