Van Aert beetje geagiteerd na zoveelste vraag over Van Baarle en over aanbellende fans bij hem thuis Wielrennen
Wielrennen

Van Aert beetje geagiteerd na zoveelste vraag over Van Baarle en over aanbellende fans bij hem thuis

Van Aert beetje geagiteerd na zoveelste vraag over Van Baarle en over aanbellende fans bij hem thuis

Wout van Aert was donderdag bij de mediadag van Jumbo-Visma uiteraard één van de grote uithangborden. De Belg vertelde tijdens een anderhalf uur durende presentatie wat in 2023 zijn grote doelen zullen zijn. Na afloop ging hij tegenover de Belgische media in gesprek over andere zaken.

Van Aert is redelijk een open boek, en dus lag de focus donderdag toch veelal op het nieuwe element: Dylan van Baarle. Met de Nederlander in de ploeg lijkt Van Aert er een stevige concurrent bij te hebben. Tijdens de presentatie gaf de groene truiwinnaar uit de Tour aan dat hij de komst van Van Baarle alleen maar toejuicht: 'De capaciteiten van Dylan zijn heel complementair aan die van mij, dus dat is iets wat we uit kunnen gaan spelen in de grote wedstrijden', zo zei hij.

Toch bleven de vragen komen in de interviews achteraf. 'Misschien zal ik eens een kans verloren zien gaan omdat ik voor hem moet afstoppen in de achtergrond, maar het zal zeker ook eens andersom zijn. Door samen te koersen, verhogen onze beide kansen', zei Van Aert eerst tegenover Het Laatste Nieuws. Bij Het Nieuwsblad vervolgt hij iets geagiteerder: 'Stel dat Dylan vorig jaar niet had gewonnen in Roubaix. Dan zegt iedereen gewoon: wat een aanwinst voor Jumbo-Visma. Maar omdat hij wel gewonnen heeft, zouden we elkaar nu ineens in de weg zitten?'

Van Aert even fel over Van Baarle-vragen en aanbellende fans

Van Aert snapt de tendens, maar naar eigen zeggen was die er een jaar geleden ook al. 'De perceptie van de buitenwereld is veranderd. Vorig jaar was het net hetzelfde: toen had je ook dit gezeik over de komst van Laporte', zegt hij fel. Uiteindelijk is Van Aert gewoon dolblij met de komst van Van Baarle. 'Het is duidelijk dat het er in de klassiekers omgaat om zo veel mogelijk mensen in de finale te hebben. Dat is de sleutel. Als ik de Ronde of Roubaix win, zal het altijd met dank aan de ploeg zijn.'

Ook zijn populariteit kwam ter sprake in het persgesprek. Tegenover Sporza heeft Van Aert een boodschap aan fans die bij hem thuis aanbellen. 'Ik merk dat de aandacht voor mij steeds groter wordt. Ik denk altijd dat het niet erger kan, maar dan blijkt toch van wel. Mensen bellen gewoon aan mijn deur. Dat is nergens voor nodig. De kans dat ik de deur open doe, is miniem. Het gebeurt regelmatig dat mensen aan mijn deur staan, wekelijks zelfs. Ze bellen aan met een speciaal verzoek: om een truitje te signeren of ze organiseren iets speciaals. Iedereen heeft zijn uniek verhaal en ik begrijp dat wel, maar gemakkelijk is het niet altijd. Ik word liever met rust gelaten als ik thuis ben. Meestal doe ik dus gewoon niet open. Dat kan je misschien schrijven, dan gaan er misschien wat minder mensen komen', sluit hij af met een lach.

Programma Wout van Aert 2023

04-03: Strade Bianche
06-03: Tirreno-Adriatico
18-03: Milaan-Sanremo
24-03: E3 Saxo Bank Classic
26-03: Gent-Wevelgem
02-04: Ronde van Vlaanderen
09-04: Parijs-Roubaix
11-06: Ronde van Zwitserland
22-06: BK tijdrijden
25-06: BK wegwedstrijd
01-07: Tour de France
06-08: WK wegwedstrijd
11-08: WK tijdrijden


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws