Kelderman zakt ondanks tiende plek in klassement: 'Maar ik blijf vechten' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman zakt ondanks tiende plek in klassement: 'Maar ik blijf vechten'

Kelderman zakt ondanks tiende plek in klassement: 'Maar ik blijf vechten'

Wilco Kelderman verloor na de veertiende etappe van de Vuelta a España twee plaatsen in de algemene rangschikking. Desondanks reed de renner van BORA-hansgrohe met een tiende plek als uitslag geen onverdienstelijke etappe.

Kelderman begon de Vuelta met ambities voor het klassement. De Nederlander verloor in de eerste week echter al veel tijd, waardoor een goed klassement uit het zicht leek. Hij richtte zich vervolgens op ritzeges. Bij zijn eerste kans – etappe 12 – zat hij gelijk mee met de ontsnapping, maar stuitte hij op een sterkere Richard Carapaz, die zaterdag alweer zijn tweede rit won. De dag in de ontsnapping deed Kelderman wel terugkeren in de top tien. Hoewel Kelderman zaterdag dus twee plekken verloor, staat hij met zijn achtste plaats nog steeds stevig in de top tien van het klassement.

‘Onze strategie voor vandaag was om mee te zitten in de ontsnapping. Dat lukte Sergio (Higuita, red.) aanvankelijk, maar zijn groep werd teruggepakt. Daarna wisselden we naar een ander plan: met mij een goede uitslag op de slotklim rijden. De jongens deden – zoals altijd – geweldig werk om mij in een goede positie te brengen.’

Kelderman: 'Komen nog veel etappes aan'

Kelderman was op de klim desondanks niet in staat om de beste klassementsrenners te volgen. ‘Ik probeerde op mijn eigen tempo te volgen. ‘Ik weet dat ik niet de beste benen heb momenteel, maar ik blijf vechten. Er komen namelijk nog veel etappes aan’, besluit een strijdbare Kelderman zijn reactie op de ploegsite.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws