López opnieuw tweede op Sierra de La Panderra: 'Gingen vol gas, maar was onmogelijk' Wielrennen
Wielrennen

López opnieuw tweede op Sierra de La Panderra: 'Gingen vol gas, maar was onmogelijk'

López opnieuw tweede op Sierra de La Panderra: 'Gingen vol gas, maar was onmogelijk'

Miguel Ángel López finishte in de veertiende etappe als de eerste klassementsrenner. Op de slotklim naar Sierra de La Panderra kon de kopman van Astana Qazaqstan Primoz Roglic volgen, waarna hij voor de Sloveen als tweede over de finish kwam. In het klassement steeg López ten koste van Wilco Kelderman naar de zesde plaats in het klassement.

López liet na de twaalfde etappe – waarin gefinisht werd op Peñas Blancas – al weten dat er nog ietsje bij moest wilde hij de besten in koers bergop volgen. Dat extra beetje vond hij in de veertiende etappe. Nadat Roglic op de slotklim aanviel, maakte López samen met Enric Mas de sprong naar de renner van Jumbo-Visma. Waar Mas die inspanning moest bekopen, hield López – zij het met enige moeite – stand.

Voor de zege kwamen López en Carapaz echter net tekort. Vroege vluchter Richard Carapaz bleef de twee acht seconden voor en won zijn tweede etappe van de rittenkoers. ‘We konden hem zien in de laatste kilometer. Ondanks dat Primoz en ik vol gas gingen, was het onmogelijk om dat laatste verschil van tien à vijftien seconden dicht te rijden. Ook omdat het voor een deel in dalende lijn ging.’

López: 'Net als in 2017 gaat het goed'

Ook in 2017 eindigde López als tweede op Sierra de La Panderra. Toen ging de winst naar Rafal Majka. ‘Weer tweede, maar het gaat voorspoedig. Ik hoop deze lijn door te zetten’, aldus Superman via de kanalen van Astana. In de algemene rangschikking staat López zesde op 6.02 minuten van Remco Evenepoel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws