Kern rond Pogacar verder versterkt met Großschartner: 'Mijn kwaliteiten zijn toegevoegde waarde' Wielrennen
Wielrennen

Kern rond Pogacar verder versterkt met Großschartner: 'Mijn kwaliteiten zijn toegevoegde waarde'

Kern rond Pogacar verder versterkt met Großschartner: 'Mijn kwaliteiten zijn toegevoegde waarde'

Na de komst van Tim Wellens heeft UAE Team Emirates ook de transfer van Felix Großschartner bevestigd. In een persbericht kondigt de ploeg van Tadej Pogacar aan dat de Oostenrijker voor twee seizoenen tekent. Hij komt over van BORA-hansgrohe.

Großschartner reed al een hele tijd voor BORA, maar hij besloot met een aflopend contract te kiezen voor een nieuw avontuur. 'Ik kijk uit naar de uitdagingen die hier voor mij liggen. UAE Team Emirates is één van de beste ploegen ter wereld en ik ben blij dat ik daar uit van ga maken. Ik ben er zeker van dat mijn kwaliteiten als wielrenner een toegevoegde waarde zijn voor de ploeg en dat ik kan helpen om goede resultaten te halen.'

Dat lijkt ook precies de insteek van UAE, als we Mauro Gianetti mogen geloven. 'Felix is een heel getalenteerde renner. We hebben er vertrouwen in dat hij met zijn kwaliteiten een belangrijke rol kan spelen voor de ploeg, en hij zal ook soms voor eigen kans mogen gaan.'

UAE Team Emirates houdt sterkhouders binnenboord

De komst van Großschartner betekent een verdere versterking van de kern rond Pogacar. Wellens tekende al een contract, waarmee het team reeds twee nieuwe renners presenteerde. Dat is echter niet alles, want enkele belangrijke krachten verlengden hun contract. Juan Ayuso tekende een monstercontract tot het einde van 2028 en ook mannen zoals Rafal Majka en Brandon McNulty verbonden hun toekomst aan UAE.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws