Stybar krijgt geen nieuw contract bij Quick Step: 'Moet de beslissing van Lefevere respecteren' Wielrennen
Wielrennen

Stybar krijgt geen nieuw contract bij Quick Step: 'Moet de beslissing van Lefevere respecteren'

Stybar krijgt geen nieuw contract bij Quick Step: 'Moet de beslissing van Lefevere respecteren'

Zdenek Stybar verloor in de Tour of Leuven verrassend de sprint-a-deux van Victor Campenaerts. De Tsjechische klassiekerspecialist had meer gehoopt van de slotfase in de koers en was enigszins teleurgesteld in het flashinterview. Toch zou deze tweede plaats zomaar eens belangrijke kunnen zijn, daar Stybar op zoek moet gaan naar een nieuwe ploeg voor 2023.

Dat dubbele gevoel komt bij de renner van Quick Step-Alpha Vinyl door zijn fysieke mankementen van de afgelopen jaren. 'Ik vind het enorm spijtig dat ik niet heb kunnen winnen, maar aan de andere kant ben ik heel blij dat ik eindelijk terug kan meedoen voor de winst. Dat is zeer lang geleden na mijn gezondheidsproblemen.' In 2021 werd bekend dat Stybar leidde aan hartritmestoornissen, waarna hij een tijd lang moeite had met het leveren van prestaties op de fiets.

De prestaties van de Tsjech worden steeds beter. Zo kwam hij onlangs in de vierde etappe van de Ronde van Polen ook al erg dichtbij de zege. Op zondag redde zijn aanvalspoging het wel en kon hij op de Bondgenotenlaan strijden tegen Campenaerts. Hij ging de sprint van kop af aan maar werd geremonteerd door zijn vluchtgenoot. 'Ik wist natuurlijk dat dat niet de juiste positie was, maar dat wist Victor ook. Er was ook nog eens tegenwind, wat niet ideaal was. Toen ik aanging voelde ik direct dat mijn benen moe waren, in de laatste vijftig meter schoot ik zelfs in de kramp.'

Ondanks de fysieke ongemakken, bleef het een strijd tot op de lijn. Campenaerts, die zeer attractief koerste, won. Daar kon de voormalig wereldkampioen veldrijden wel mee leven. 'Victor reed al vanaf het begin van de koers aanvallend en aandachtig, hij verdient het om te winnen. Uiteindelijk heb ik geen spijt, de beste heeft gewonnen vandaag (zondag, red.).' De volgende wedstrijd op het programma van Stybar is het EK wielrennen in München volgende week zondag.

Lees verder onder de foto.

Stybar krijgt geen nieuw contract bij Quick Step: 'Moet de beslissing van Lefevere respecteren'
Zdenek Stybar

Stybar mag niet bijtekenen bij Quick Step

De ereplaats zou nog wel eens van grote waarde kunnen zijn, daar het contract van Stybar bij Quick Step-Alpha Vinyl dit jaar afloopt. Bij The Wolfpack kan hij in elk geval niet rekenen op een verlenging. 'Ik heb te horen gekregen dat ik niet mag bijtekenen', bevestigt hij bij de Gazet van Antwerpen. 'Ik wil alleszins nog blijven koersen, omdat het de twee voorbije jaren gewoon niet goed genoeg was.' Interesse vanuit andere ploegen lijkt er op dit moment nog niet te zijn. 'Dat is een vraagteken, gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen die ik heb gehad. In die zin is deze tweede plaats niet onbelangrijk.'

De coureur overweegt om het komende cross-seizoen weer wat vaker het veld in te duiken.' Ik ga het seizoen afsluiten met maximum veertig koersdagen op de teller, dat is te weinig. Daarom wil ik volgende winter toch weer meer crossen rijden. Toch blijft de weg mijn hoofddoel omdat ik daar nog enkele doelen niet heb bereikt. Maar als er zich straks geen ploeg aandient, dan is dat ook maar zo', aldus Stybar.

Bij Het Laatste Nieuws koestert Stybar in ieder geen wrok richting Lefevere, die de knoop doorhakte en de Tsjech geen nieuw contract aanbood. 'Ik moet de beslissing van Patrick respecteren. Ook hij moet soms zeggen dat het goed is geweest en mensen laten gaan. Vandaag ben ik dat, morgen iemand anders. Fair enough. Ik heb mooie jaren beleefd bij Quick Step, werd altijd correct betaald, gaf veel voor de ploeg maar kreeg ook heel veel terug.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws