Vanthourenhout ziet met Benoot luxeknecht voor Van Aert en Evenepoel wegvallen: 'Onvervangbaar' Wielrennen
Wielrennen

Vanthourenhout ziet met Benoot luxeknecht voor Van Aert en Evenepoel wegvallen: 'Onvervangbaar'

Vanthourenhout ziet met Benoot luxeknecht voor Van Aert en Evenepoel wegvallen: 'Onvervangbaar'

Sven Vanthourenhout baalt er flink van dat Tiesj Benoot door een crash tijdens training niet meer kan koersen dit seizoen. De Belg van Jumbo-Visma was een zekerheidje in de WK-selectie van België, later dit jaar in Australië. Vanthourenhout gaat een vervanger kiezen uit drie namen.

'We gaan Tiesj erg missen op het WK', zegt de bondscoach van België in Het Laatste Nieuws. 'Hij is een intelligent persoon en heeft koersinzicht. Tiesj is eigenlijk onvervangbaar.' Om die reden is een vervanger vinden niet zo makkelijk. 'Ik denk aan twee à drie namen.'

Vanthourenhout doelt volgens HLN op Dries Devenyns, Jan Bakelants en Laurens De Plus, bij hun ploegen Quick Step-Alpha Vinyl, Intermarché-Wanty-Gobert en INEOS Grenadiers alle drie knecht van beroep. Bovendien lijken ze qua type renner op Benoot, op papier dan. Devenyns, Bakelants en De Plus kunnen alle drie goed bergop, wat nodig zal zijn op een klimparcours in Australië.

Van Aert, Evenepoel en Lampaert zekerheden

Vanthourenhout heeft door het wegvallen van Benoot nog drie zekerheden op papier. Wout van Aert en Remco Evenepoel zullen als kopmannen worden uitgespeeld en Yves Lampaert kreeg reeds goed nieuws van de bondscoach dat ook hij mee mag. Dat komt ook omdat Lampaert naast Evenepoel de tijdrit gaat rijden, nadat Van Aert een streep zette door de tijdrit op het WK.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws