Kijk eens wie we daar hebben! Jonas Vingegaard traint buiten en mikt op Tour de France-deelname Wielrennen
Wielrennen

Kijk eens wie we daar hebben! Jonas Vingegaard traint buiten en mikt op Tour de France-deelname

Kijk eens wie we daar hebben! Jonas Vingegaard traint buiten en mikt op Tour de France-deelname

Het gaat goed met Jonas Vingegaard. Een ruime maand na zijn val in de Ronde van het Baskenland trainde de tweevoudig Tourwinnaar dinsdag voor het eerst buiten. En hij liet in een filmpje op de teamkanalen van Visma | Lease a Bike weten dat het goed met hem gaat. Vanuit Denemarken, poserend voor een bijpassend geel bloemenveld, sprak de Deense superster van de Nederlandse ploeg de wielerwereld toe. 'Het is heerlijk dat ik eindelijk weer kan fietsen.'

'Het is de eerste keer dat ik weer buiten op de normale fietsen kan fietsen. Het rijden voelt weer als normaal', horen we hem zeggen. 'Ik kan weer op de weg fietsen! Ik kijk uit naar de volgende stappen. Ik voel me goed, het gaat dag per dag beter. Ik moet nog van een aantal dingen herstellen, maar het gaat beter en beter.'

Tour de France blijft een optie voor Vingegaard

Ook had Vingegaard nog wat te zeggen over zijn oorspronkelijke doel van het jaar: het verdedigen van zijn titel in de Tour de France. 'Natuurlijk hoop ik aan de start te staan van de Tour de France. We weten simpelweg nog niet hoe het zal zijn en hoe mijn herstel zal gaan en hoe mijn vorm daar zal zijn. Ik doe echt mijn best om zo goed mogelijk te zijn en om de start te halen', aldus Vingegaard.

Eerder werd al bekend dat Vingegaard in ieder geval het Criterium du Dauphiné niet zou rijden. Die wedstrijd stond eerst wel gepland als laatste voorbereiding op de Tour. Mocht Vingegaard, en daar ziet het nu toch steeds meer naar uit, de start van de Tour halen, dan is het gissen naar zijn fysieke conditie. Halverwege kregen we de laatste grote update, toen de Deen het ziekenhuis in Spanje mocht verlaten. In de Tour hoopt Vingegaard de strijd weer aan te gaan met Tadej Pogacar, zijn eeuwige rivaal in Frankrijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws