Klassement Bennett definitief om zeep: 'Dat plan kan de koelkast in' Wielrennen
Wielrennen

Klassement Bennett definitief om zeep: 'Dat plan kan de koelkast in'

Klassement Bennett definitief om zeep: 'Dat plan kan de koelkast in'

De klassementsambities van George Bennett voor de Giro d’Italia lijken na de zesde etappe definitief om zeep. De Nieuw-Zeelander worstelde wederom met de slechte weersomstandigheden en eindigde de etappe op zeven minuten van Egan Bernal.

‘We waren hier gekomen om een klassement te rijden met George’, vertelt ploegleider Addy Engels op de ploegsite. ‘We moeten nu realistisch zijn en concluderen dat dat plan voorlopig wel de koelkast in kan. Volgens Engels was Bennett na afloop helemaal leg en verkleumd door het koude weer. ‘We hebben hem droge en warme kleren gegeven en geprobeerd hem zoveel mogelijk energie binnen te laten krijgen. Hij kon op de slotklim nog wel een keer terugkeren met behulp van Koen (Bouwman, red.), maar daarna was het toch echt over.’

Toen de ploegleiding zag dat Bennett net als in etappe vier vroegtijdig moest lossen, besloten ze dat Tobias Foss voor eigen kans mocht gaan. Dat deed de jonge Noor met een vijftiende plek verre van onverdienstelijk. ‘Wat Tobias heeft laten zien, is een goede prestatie. Hij zat er kort achter. Hij moet vooral zo verder blijven doen. Verder is iedereen goed aan de streep gekomen en zullen we voor het restant van deze Giro andere plannen moeten gaan maken’, besluit Engels.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws