Martin derde ondanks val: 'Dit geeft mij veel vertrouwen voor het vervolg' Wielrennen
Wielrennen

Martin derde ondanks val: 'Dit geeft mij veel vertrouwen voor het vervolg'

Martin derde ondanks val: 'Dit geeft mij veel vertrouwen voor het vervolg'

Dan Martin kwam in de zesde etappe van de Giro d’Italia als derde in dezelfde tijd als Egan Bernal over de streep. De Ier steeg daarmee tien plekken in het klassement en staat nu negende. Na afloop sprak Martin over een grote test, vooral door de wind, regen en kou.

‘De laatste zeventig kilometer waren heel zwaar. Ik had het tijdens de afdaling zo koud, dat ik nauwelijks mijn fiets onder controle kon houden’, vertelt hij op de ploegsite. De derde plek van Martin was extra knap omdat hij vlak voor de laatste klim nog ten val kwam. ‘Ik stond echter snel weer op en Paddy (Bevin, red.) hielp mij geweldig door mij weer terug te brengen’, aldus Martin.

Hoewel Martin uiteindelijk derde werd in het wiel van Bernal, is hij vooral te spreken over zijn prestatie in het slechte weer. ‘Normaal liggen deze weersomstandigheden mij niet zo goed. Dus dat ik dan wel goede benen had, laat zien hoe goed mijn vorm is. Dit geeft mij veel vertrouwen voor de komende weken. We willen als ploeg graag een passend vervolg geven aan onze fantastische start van de Giro d’Italia, waarmee Martin doelt op Alessandro De Marchi, die in de vierde etappe de roze trui pakte, maar die donderdag weer moest afstaan aan de Hongaar Atilla Valter.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws