Lange achtervolging breekt Mollema op: 'Het beste was er daarna wel vanaf' Wielrennen
Wielrennen

Lange achtervolging breekt Mollema op: 'Het beste was er daarna wel vanaf'

Lange achtervolging breekt Mollema op: 'Het beste was er daarna wel vanaf'

Bauke Mollema deed tijdens de zesde etappe van de Giro d’Italia een verdienstelijke poging om de rit te winnen. Hij zat mee in de vlucht, maar moest in de laatste kilometer zijn vluchtgenoot en latere winnaar Gino Mäder laten gaan. De Nederlander finishte uiteindelijk als 31ste.

Mollema was vanaf het begin van de etappe actief om in de vlucht van de dag te geraken. Hij miste aanvankelijk echter de juiste groep en probeerde met Geoffrey Bouchard de oversteek te maken. Hoewel dat lukte, kostte het hem veel energie. ‘We reden met z’n tweeën ongeveer dertig kilometer achter de kopgroep aan. Dat was niet ideaal’, zo vertelt de renner van Trek-Segafredo na afloop.

Even leek het er zelfs op dat de twee niet zouden aansluiten. ‘Op een gegeven moment was het verschil tien seconden, maar daarna werd het gat toch weer groter. We wilden bijna de handdoek gooien, maar net op dat moment kwam er nog een klein klimmetje. Ik deed vervolgens nog een laatste poging om het gat te dichten. We kwamen toen weer op twintig seconden en toen besloten ze vooraan wat gas terug te nemen’, aldus Mollema.

Mollema: 'Door het weer werd het nog lastiger'

Uiteindelijk sloot de Nederlander vooraan aan, maar op de slotklim bleek dat er onvoldoende energie in de benen zat om het de Zwitser Mäder nog lastig te maken. ‘We slaagden er dus uiteindelijk in om de kloof te overbruggen, maar toen was het beste er wel vanaf. ‘Ik probeerde nog wel een goed resultaat uit de brand te slepen, maar ik voelde me daarna niet meer zo goed. Door het weer werd het nog lastiger.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws