Sinkeldam neemt afscheid van Groupama-FDJ en Démare: 'Deze vijf jaar zijn snel voorbij gegaan' Wielrennen
Wielrennen

Sinkeldam neemt afscheid van Groupama-FDJ en Démare: 'Deze vijf jaar zijn snel voorbij gegaan'

Sinkeldam neemt afscheid van Groupama-FDJ en Démare: 'Deze vijf jaar zijn snel voorbij gegaan'

Arnaud Démare won zondag voor het tweede jaar op rij Parijs-Tours, maar de ploeg met wie hij dat deed zei genoeg over de veranderingen die plaats gaan vinden bij Groupama-FDJ. Zo waren Ramon Sinkeldam en Jacopo Guarneri, de mannen die de laatste jaren aan de basis stonden van zijn succes, niet van de partij. Die eerste nam na Parijs-Bourges al afscheid van zijn team en kopman.

In Bourges moest Démare het in de sprint nog afleggen tegen Jasper Philipsen, waardoor hij zijn compagnon Sinkeldam geen waardig afscheid kon geven. 'Dit was mijn laatste wedstrijd voor de ploeg. Jammer genoeg waren Miles, Kono en Jacopo (Scotson, Ignatas Konovalovas en Guarneri, red.) er niet, maar ik kon nog wel één keer met Arnaud rijden. Alles is goed gegaan en we hebben samen veel bereikt', klonk het bij de man die dit jaar in de Giro nog cruciaal was in de sportvoorbereiding.

Sinkeldam stelt dat sfeer bij Groupama-FDJ altijd goed was

'Deze vijf jaar zijn snel voorbij gegaan', doelt hij op zijn dienstverband bij de Fransen. 'Ik heb veel tijd met de sprintgroep doorgebracht en vanaf de eerste minuut is de sfeer altijd hetzelfde gebleven: heel goed. Ik vond het geweldig om met iedereen in het team te kunnen werken en denk iedereen van de ploeg en de staf', sluit Sinkeldam zijn bedankje op de kanalen van Groupama-FDJ af.

Sinkeldam lijkt de overstap te maken naar een andere Franse ploeg: B&B Hotels, waar hij de vaste sprintaantrekker van provinciegenoot Cees Bol zou worden. Die transfer is echter door geen van de partijen officieel bevestigd. Eerder kwam Sinkeldam uit voor Team Sunweb, dat in de jaren daarvoor nog door het leven ging als Giant-Alpecin. Zijn rol van sprintaantrekker lijkt te worden overgenomen door de jonge Britten Lewis Askey en Jake Stewart, allebei afkomstig uit de opleidingsploeg van Groupama-FDJ.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws