Knox hoopt in klimkern Quick Step te komen: 'Er zullen meer op de Evenepoel-trein willen springen' Wielrennen
Wielrennen

Knox hoopt in klimkern Quick Step te komen: 'Er zullen meer op de Evenepoel-trein willen springen'

Knox hoopt in klimkern Quick Step te komen: 'Er zullen meer op de Evenepoel-trein willen springen'

Remco Evenepoel kan in zijn jacht op meer grote ronde-succes in principe rekenen op de steun bergop van James Knox. De Brit reed afgelopen seizoen de Giro d'Italia, maar viel daar wat tegen. Nadat hij voor de Vuelta a España werd gepasseerd, wil hij zich in 2023 weer van zijn beste kant laten zien.

Dat Knox een potje kan fietsen, is inmiddels toch wel bekend. De 27-jarige klimmer staat sinds 2018 onder contract bij Quick Step-Alpha Vinyl en in die jaren werd hij voor eigen rekening al eens elfde in de Vuelta en veertiende in de Giro. De laatste jaren ging het door fysiek ongemak niet zoals gehoopt, maar gelukkig is er altijd weer een nieuw seizoen om naar uit te kijken.

Het grootste doel van Knox? Evenepoel bijstaan, in welke grote ronde dan ook. De jonge Belg won in 2022 de Vuelta a España en lijkt komend jaar naar de Giro te gaan. Knox wil er dan dolgraag bij zijn. 'Ik heb al wel wat races met hem gedaan, ik ken mijn rol als knecht. Er zullen in de toekomst kansen komen om er voor hem te zijn in de grote rondes', zo vertelt hij aan Cyclingnews.

Knox genoot van Vuelta-zege Evenepoel

Het bijstaan van een grote leider is voor Knox een interessant vooruitzicht. Hij heeft genoten van de Vuelta-zege van Evenepoel. 'Iedereen binnen de ploeg weet waar Remco toe in staat is als het gaat om trainingen en in eendagskoersen. Dat hij het ook in een grote ronde liet zien, was geen verrassing, maar de manier waarop wel. Hij is nog maar 21 en hij leverde met alle ogen op hem gericht. Iedereen zette veel druk op hem. Hij antwoordde met de benen, chapeau!'

Om Evenepoel bij te kunnen staan, zal Knox in topvorm moeten zijn in 2023. Dat weet hij maar al te goed, in de wetenschap dat Quick Step steeds sterker wordt. 'Remco kan ook winnen als hij niet honderd procent is, maar ik moet helemaal in orde zijn om mee te doen in races. De ploeg is druk bezig om klimmers aan te trekken in ondersteuning van Remco, er staat nu een mooie kern rond hem. In de komende jaren zullen er alleen maar meer mannen op de Evenepoel-trein willen springen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws