Kooij na derde ritzege en eindzege in ZLM Tour: 'Perfect einde van een perfecte week' Wielrennen
Wielrennen

Kooij na derde ritzege en eindzege in ZLM Tour: 'Perfect einde van een perfecte week'

Kooij na derde ritzege en eindzege in ZLM Tour: 'Perfect einde van een perfecte week'

Olav Kooij sloot zondag de ZLM Tour af zoals hij hem begon: met een ritzege. Ook de eindzege ging naar de jonge sprinter van Jumbo-Visma. Verder won hij ook de tweede etappe, nadat Jakub Mareczko gedeclasseerd werd.

In de slotrit had Jumbo-Visma net zoals de gehele rittenkoers de touwtjes stevig in handen. De ploeg voerde het tempo in de finale op en reed als collectief vooraan, daardoor ontsnapte het aan de gevolgen van de valpartij van Elia Viviani, waardoor het peloton stevig gereduceerd werd.

In de sprint was Kooij vervolgens attent toen Alexander Salby van Riwal hem met een vroege sprint wilde verrassen. Op de streep passeerde hij de Deen om zijn derde ritzege te vieren. ‘Het was al een geslaagde week en we wisten dat de eindzege voor het grijpen lag als we niks gek deden. Met de ritzege zetten we de kers op de taart: een perfect einde van een perfecte week’, jubelt Kooij in het flashinterview.

Kooij verlaat de ronde met de truien van alle klassementen (algemeen, punten en jongeren). ‘We legden ons aanvankelijk toe op het winnen van ritten, later begonnen we ook te denken aan de eindzege’, vervolgt Kooij, die genoten heeft van een succesvolle week koers in eigen land. ‘Supermooi natuurlijk. We koersen niet vaak in eigen land en als we dan zo’n koers kunnen draaien, dan is dat heel mooi.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws