Kooij na tweede ritzege in Kroatië: 'De kans om hier te vallen was groot' Wielrennen
Wielrennen

Kooij na tweede ritzege in Kroatië: 'De kans om hier te vallen was groot'

Kooij na tweede ritzege in Kroatië: 'De kans om hier te vallen was groot'

Olav Kooij wist na een door een valpartij ontsierde finale zijn tweede rit in de CRO Race te winnen. De coureur uit Numansdorp reed in een zetel naar de laatste honderden meters en rondde het vervolgens knap af. 'Het was misschien wel té gevaarlijk.'

De pas 19-jarige spurter van Jumbo-Visma was blij met zijn zege, in het land dat ze na deze CRO Race beter kunnen omdopen tot Kooiijatië. 'Het is leuk om te winnen, maar tegelijkertijd is het niet leuk om zoveel jongens te zien vallen', aldus de Nederlander in het flashinterview.

Kooij schetste na afloop zijn blik op de finale in Crikvenica, waar in de voorgaande jaren ook al meermaals mannen tegen de grond gingen. 'We wisten het, we hebben de beelden van de afgelopen keer bekeken. Deze finale is misschien wel té gevaarlijk, de kans om hier te vallen was gewoon groot.' Kooij zelf kwam dus niet ten val, maar zijn lead-outs Tim en Mick van Dijke werden wel opgehouden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws