Kooij overleeft late crash en sprint met groot gemak naar tweede ritzege in CRO Race Wielrennen
Wielrennen

Kooij overleeft late crash en sprint met groot gemak naar tweede ritzege in CRO Race

Kooij overleeft late crash en sprint met groot gemak naar tweede ritzege in CRO Race

Olav Kooij heeft met twee vingers in de neus de vierde etappe in de CRO Race gewonnen. De Nederlander van Jumbo-Visma kwam na een veel te technische en gevaarlijke finale goed door de laatste bochten en kon na een valpartij achter hem simpel afrekenen met de renners die hij nog bij zich had. Het is alweer zijn tweede ritoverwinning in de ronde.

Op en af, de hele dag door, met twee venijnige klimmetjes die gecategoriseerd waren. Zeven renners vormden de vroege vlucht, die al snel dik vier minuten cadeau kreeg van het peloton. Zij waren niet bang dat Nicolo Buratti (Cycling Team Friuli ASD), Marceli Boguslwaski (HRE Mazowsze Serce Polski), Tom Lindner (P&S Metalltechnik), Felix James Meo (Team Vorarlberg), Ziga Horvat (Adria Mobil), Szymon Rekita (Voster ATS Team) en Martin Messner (WSA KTM Graz) een gevaar zouden vormen.

Vluchters strijden een ongelijke strijd

Daar kregen ze gelijk in, mede ingegeven door het feit dat er vooraan niet werd samengewerkt. Rekita besloot heel ver van de finish alleen te gaan en dat hield hij nog best lang vol. Op 75 kilometer van de meet werd hij pas weer gegrepen door de andere zes, alvorens Lindner in de laatste vijftig kilometer iets probeerde. Het peloton zat inmiddels al binnen de drie minuten en er moest nog een lastige, heuvelachtige finale bedwongen worden.

Onbegonnen werk voor de zeven onbekenden vooraan, zo bleek. Lindner werd samen met Boguslwaski en Buratti op veertien kilometer van de streep ingerekend. Vanaf daar ging het in razende vaart over de finishlijn, met nog één lokaal lusje als toetje. Daarin zat de beklimming van de Dramalj, van een kilometer aan 7,9 procent en de top op 6,5 kilometer van de finish. Jumbo-Visma hield het tempo strak voor Mick van Dijke, die er als rappe man opnieuw ijzersterk uitzag bergop.

Sprint na crash in de finale

Natuurlijk werd er wel geprobeerd om weg te komen, maar dat lukte niemand op de klim, waardoor alleen nog een afdaling restte richting de finish. Gingen we net als in de derde etappe een sprint zien van een uitgedund peloton? Ja, al was het peloton dit keer nog vrij groot. Caja Rural deed z'n uiterste best voor een ritzege van Aberasturi, in wederom een ongelofelijk technische en gevaarlijke finale. Dat ging lang goed, tot de voorlaatste bocht...

Meerdere renners gingen vooraan het peloton onderuit, op een plek waar een ronde eerder al een motor onderuit was gegleden. Kooij was één van de weinigen die er geen hinder van ondervond en zo ging hij de laatste honderden meters in, zonder echte concurrent voor de sprint. Dat bleek, want Kooij spurtte met groot gemak naar zijn tweede ritzege.

Uitslag etappe 4 en klassementen CRO Race 2021

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws