Kooij zet fantastisch seizoen voort met ritwinst in Ronde van Polen, Teunissen doodleuk vierde Wielrennen
Wielrennen

Kooij zet fantastisch seizoen voort met ritwinst in Ronde van Polen, Teunissen doodleuk vierde

Kooij zet fantastisch seizoen voort met ritwinst in Ronde van Polen, Teunissen doodleuk vierde

Olav Kooij heeft de eerste etappe in de Ronde van Polen gewonnen. Na een verschrikkelijke lange rit van dik 218 kilometer kwam het aan op een massasprint in de straten van Lublin. Daarin klopte Kooij grote namen als Arnaud Démare en Mark Cavendish. Werden zij teleurstellend achtste en negende, Kooijs leadout Mike Teunissen werd doodleuk vierde.

Vijf vluchters in de kopgroep van de dag, te weten Kamil Malecki (Lotto Soudal), Sam Brand (Team Novo Nordisk), Jonas Abrahamsen (Uno-X), Patryck Stosz en Mateusz Grabis van de Poolse selectie. Ze kregen enkele minuten voorsprong van het peloton, waar de sprintersploegen hun ding deden en controleerden. In de kopgroep won Stosz de twee bonussprints en kwam Abrahamsen als eerste boven op het eerste klimmetje van vierde categorie.

Op de top van die klim hadden we nog dik zestig kilometer voor de wielen, maar de voorsprong was daar al dalende. Bahrain Victorious en Groupama-FDJ verzorgden een strak tempo en met nog 25 kilometer te gaan stond er nog een minuutje voorsprong op de teller. Het werd Malecki te heet onder de voeten. De thuisrijder ging nog even op de pedalen staan, voor een solo richting de laatste tien kilometer.

Uiteraard werd ook de laatste vroege vluchter ingerekend, want het was sprinten geblazen! Ondanks het werk van andere ploegen was het Kooij die na de lange etappe aan het langste einde trok, waarmee hij grote meneren als Démare en Cavendish erop legde. Teunissen trok de sprint aan en werd doodleuk vierde, met z'n handen in de lucht.

Uitslag etappe 1 Ronde van Polen 2022

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws