Update III | Gehavende Wiebes knijpt vroegtijdig in de remmen in zevende etappe Tour de France Wielrennen
Wielrennen

Update III | Gehavende Wiebes knijpt vroegtijdig in de remmen in zevende etappe Tour de France

Update III | Gehavende Wiebes knijpt vroegtijdig in de remmen in zevende etappe Tour de France

(29 juli 2022, 15.50 uur) Lorena Wiebes en Lotte Kopecky zijn in de Tour de France Femmes hard gevallen. De twee rensters gingen tegen de grond in een afdaling, nadat er in het peloton was aangevallen op een klimmetje. Wiebes - toch een favoriet voor de ritzege - bleef lang zitten en was dus klaar voor deze dag. Kopecky keerde nog terug en sprintte zelfs nog mee.

Video: Wiebes en Kopecky op de grond in afdaling

Update - 29 juli 2022 (21.OO uur): Wiebes is gehecht aan elleboog en beslist zaterdagochtend of ze doorgaat

De valpartij van Lorena Wiebes in de zesde etappe van de Tour de France Femmes is niet zonder gevolg gebleven. De Nederlandse sprintbom is gehecht aan haar elleboog, en heeft daarnaast ook last van schaafwonden. Haar ploeg, Team DSM, laat op Twitter weten dat zaterdagochtend beslist wordt of ze nog van start gaat in de zevende rit van de Tour.

Update II - 30 juli 2022 (11.3O uur): Wiebes gaat van start

Lorena Wiebes en Team DSM hebben besloten om de Tour de France Femmes voort te zetten. De Nederlandse sprintster is gehavend na een crash in de zesde etappe, maar na overleg met de medische staf is er groen licht gegeven om te starten in etappe 7.

Update III - 30 juli 2022 (14.25 uur): Abandon Wiebes

Lorena Wiebes heeft in de zevende etappe van de Tour de France al vroegtijdig moeten opgeven. De renster van Team DSM werd in de eerste vlakke kilometers al gelost, net als Letizia Borghesi van EF Education-Tibco-SVB. Beide rensters knepen in de remmen en stapten in de auto, nog voordat de eerste klim van de dag was bereikt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws