Kopecky slaat met razendsnelle tijdrit dubbelslag in Simac Ladies Tour, secondenspel in klassement met Markus Wielrennen
Wielrennen

Kopecky slaat met razendsnelle tijdrit dubbelslag in Simac Ladies Tour, secondenspel in klassement met Markus

Kopecky slaat met razendsnelle tijdrit dubbelslag in Simac Ladies Tour, secondenspel in klassement met Markus

Lotte Kopecky heeft de tweede etappe in de Simac Ladies Tour gewonnen. Nadat er op dinsdag al een proloog werd verreden, was het donderdag andermaal aan de explosieve specialisten, over een tijdritparcours van 7,1 kilometer. Riejanne Markus werd tweede en volgt in het klassement nu op twee seconden van Kopecky.

Dat de Belgische van SD Worx, was mooi nieuws voor haar. In haar trui van de Belgisch kampioene tijdrijden scoorde ze seizoen-zege twaalf. Minder nieuws: de wereldkampioene kan nu haar regenboogtrui niet dragen in de derde etappe op vrijdag. 'Ik ben heel blij met de overwinning, maar minder blij met de gele trui. Ik had liever donderdag in de regenboogtrui gestart', zei ze na afloop eerlijk in het flash interview.

Dat ze wist te winnen, was voor Kopecky overigens wel een verrassing. 'Ik spendeer niet veel tijd op mijn tijdritfiets, maar zeven kilometer knallen ligt me dan wel weer. Er was weinig sprake van indelen vandaag, ik zat volledig tegen de limiet. Dit is een inspanning die gaat doorwegen', aldus de veelvraat, die naar eigen zeggen al die zeges niet voor lief neemt. 'Ik probeer er zoveel mogelijk van te genieten. Het kan zomaar volgend seizoen de andere kant opvallen. Het wordt een interessant weekend, we zullen zien.'

Uitslag etappe 2 Simac Ladies Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws