Kristoff blijft maar winnen: Noor houdt Van Uden met machtige halen af in Heistse Pijl en volgt Kooij op Wielrennen
Wielrennen

Kristoff blijft maar winnen: Noor houdt Van Uden met machtige halen af in Heistse Pijl en volgt Kooij op

Kristoff blijft maar winnen: Noor houdt Van Uden met machtige halen af in Heistse Pijl en volgt Kooij op

Alexander Kristoff (Uno-X) heeft in Heist-op-den-Berg de Heistse Pijl 2024 weten te winnen en is daarmee de opvolger van Olav Kooij op de erelijst. De Noor hield Casper van Uden (dsm-firmenich PostNL) en Amaury Capiot (Arkéa - B&B Hotels) af.

Na twee dagen koersvacuüm was het op zaterdag tijd voor de volgende Belgische semi-klassieker, te weten de Heistse Pijl. In startplaats Vosselaar mocht men zeven WorldTour-teams verwelkomen, te weten Visma | Lease a Bike, Arkéa - B&B Hotels, Intermarché-Wanty, Cofidis, BORA-hansgrohe, dsm-firmenich PostNL en Alpecin-Deceuninck.

Niet gek dat deze grote ploegen ook de koers in handen namen, samen met Uno-X en Lotto-Dstny. Daan van Sintmaartensdijk (BEAT Cycling Club), Axel van der Tuuk (Metec - SOLARWATT p/b Mantel), Maxime Duba (Parkhotel Valkenburg), Jente Klaver (VolkerWessels Cycling Team) en Belg Mauro Verwilt (Tarteletto-Isorex) kregen in de openingsfase wel wat voorgift.

Van der Sande doet aanvalspoging namens Visma | Lease a Bike

Na een rap begin nam dsm-firmenich PostNL het tempo in het middenrif van de etappe in handen, waarna er ook wat aanvallen kwamen. Tosh Van der Sande (Visma | Lease a Bike) deed een poging en kreeg Jan-Willem van Schip (Parrkhotel Valkenburg) mee, maar kon niet direct de sprong naar voren maken. Uiteindelijk werd de aanval geneutraliseerd door de troepen van de sprinters.

BORA-hansgrohe (Meeus), dsm-firmenich PostNL (Van Uden) en Intermarché-Wanty (Thijssen) toonden zich het meest actief op kop van het peloton. Zodoende werd Van den Tuuk op tien kilometer van de aankomst als laatste ingerekend, net op het moment dat er ook regen op de helmen van de aanwezige coureurs begon te vallen.

Richting de laatste passage van de Heistse Berg, de enige serieuze scherprechter op de plaatselijke omloop, begon de nervositeit in het peloton flink op te lopen. Echte gaten vielen er niet, maar de rangorde richting de laatste kilometer werd wel gemaakt. Uno-X trok de boel op gang voor Kristoff, die het met al zijn ervaring ook af wist te maken.

Uitslag Heistse Pijl 2024

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news