BORA-hansgrohe hint met Roglic naar Evenepoel en Vingegaard: 'We hebben hetzelfde probleem: Pogacar' Wielrennen
Wielrennen

BORA-hansgrohe hint met Roglic naar Evenepoel en Vingegaard: 'We hebben hetzelfde probleem: Pogacar'

BORA-hansgrohe hint met Roglic naar Evenepoel en Vingegaard: 'We hebben hetzelfde probleem: Pogacar'

Primoz Roglic maakt zondag zijn rentree in koers na twee maanden afwezigheid. De Sloveen van BORA-hansgrohe was één van de grote slachtoffers van de massale val in de Ronde van het Baskenland, maar is inmiddels weer op punt richting de belangrijke afspraken, te beginnen met het Critérium du Dauphiné.

Ploegleider Christian Pömer stelt daags voor de Dauphiné dat Roglic in goede vorm steekt. 'Na zijn val heeft hij op hoogtestage getoond dat het heel goed met hem gaat. Zijn vorm is prima en nu wil hij dat tonen in koers, nadat hij de laatste weken heeft laten zien waartoe hij in staat is', aldus de sportief directeur uit Oostenrijk.

'Toen hij voor de laatste keer koerste, stak hij in bloedvorm', aldus Pömer. 'Hij klopte Remco Evenepoel toen in de openingstijdrit van de Ronde van het Baskenland, ondanks een incidentje. Dat was al een goede prestatie, maar het grote doel blijft de Tour de France: toch willen we in het Critérium du Dauphiné de volgende stap zetten.'

BORA-hansgrohe heeft fiducie in tactiek voor Tour de France

'Primoz staat er goed voor, maar dat geldt ook voor zijn andere opponenten die erbij lagen in het Baskenland: Remco, maar ook Jonas Vingegaard. We hebben wel allemaal hetzelfde probleem: we komen Pogacar tegen in de Tour. Gelukkig moet zelfs hij af en toe herstellen, dus we zijn blij dat hij niet hier in de Dauphiné is', stelt hij met een glimlach.

Roglic staat met een ijzersterke ploeg aan de start, maar Pömer houdt zijn kaarten nog even tegen de borst. 'Natuurlijk zijn we met een sterk team, wetende dat we ook Jai Hindley en Aleksandr Vlasov hebben. Toch is onze ploeg voor de Tour nog een verrassing, want in het wielrennen moet je flexibel blijven. We hebben echter een goede strategie: voor de Dauphiné, maar nog een betere voor de Tour. Maar die maken we natuurlijk niet publiek bekend', klinkt het mysterieus.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news