Kristoff wint op zijn Kristoffs slotetappe Ronde van Duitsland; Politt eindwinnaar Wielrennen
Wielrennen

Kristoff wint op zijn Kristoffs slotetappe Ronde van Duitsland; Politt eindwinnaar

Kristoff wint op zijn Kristoffs slotetappe Ronde van Duitsland; Politt eindwinnaar

Alexander Kristoff heeft de laatste etappe van de Ronde van Duitsland gewonnen. De Noor won op zijn zo kenmerkende wijze: met een machtige spurt na een zware wedstrijd in een klein peloton. Nils Politt is eindwinaar.

De slotrit in de Ronde van Duitsland is de afgelopen jaren meer dan eens uitgedraaid op een thriller van een rit, waarbij een secondenspel doorgaans het eindklassement bepaald in de vierdaagse rittenkoers. Het was dan ook niet gek dat we al vroeg de grote namen voorin zagen.

Hardrijders als Rémi Cavagna en zelfs leider Politt gooiden hun gewicht al vrij snel in de strijd, waardoor de rest van het peloton meteen wist waar het aan toe was. Uiteindelijk waren het twee andere mannen die de vlucht van de dag vormden: Movistar-Italiaan Dario Cataldo en de Duitse tijdrijder Justin Wolf.

Klimmers/punchers trekken laken naar zich toe

Wie het verschil wilde maakten bergop, moest het in het middenrif van deze rit doen. En zo geschiedde: in de stromende regen was het eerst Cavagna die de oversteek maakte naar het kopduo, gevolgd door zijn sterke ploegmaat Jannik Steimle en Marco Haller.

Grote sterke mannen dus, die het op de punchy klim Rödlas af moesten leggen tegen klimmers als Dylan Teuns, Matteo Jorgenson, Davide Formolo en João Almeida, die daar hun versnelling plaatsten. Teuns en Jorgenson denderden na die heuvel door, met de BORA-hansgrohe-mannen in de achtervolging voor hun pionnen Politt en Pascal Ackermann. Alpecin-Fenix was ook met veel mannen aanwezig in de achtervolgende groep en hielp bij de achtervolging.

Teuns toont vorm, maar komt tekort

Teuns en Jorgenson moesten samen nog zo'n dertig kilometer overbruggen, maar de Amerikaan kon op zo'n tien kilometer van de finish het wiel van de Belg niet meer houden. Vanuit het peloton werd de druk opgevoerd door UAE-Team Emirates, die reden voor hun pion Kristoff.

Het was een oneerlijke strijd, maar Teuns weigerde zich zomaar over te geven. Op vijf kilometer moest ook hij eraan geloven; alles wees vanaf dat moment op een sprint tussen de sterke mannen. Lampaert dacht daar echter anders over, de Belg versnelde met nog 1,5 kilometer te gaan.

Politt zag het gebeuren maar had niet direct een antwoord op deze versnelling, waarop hij besloot het aan de lead-outs te laten. Zij wisten Lampaert in te rekenen met enkele honderden meters te gaan, waarna Kristoff zijn slag sloeg met een machtige spurt. Politt is de eindwinnaar.

Uitslag etappe 4 & eindklassement Ronde van Duitsland 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws