Kruijswijk laat van zich horen na 'ongelofelijke klap' die streep zet door zijn Tour de France Wielrennen
Wielrennen

Kruijswijk laat van zich horen na 'ongelofelijke klap' die streep zet door zijn Tour de France

Kruijswijk laat van zich horen na 'ongelofelijke klap' die streep zet door zijn Tour de France

Steven Kruijswijk heeft na een val in het Critérium du Dauphiné een nieuwe domper te verwerken gekregen: een sleutelbeenbreuk en een gebroken bekken zorgen ervoor dat de Brabander onmogelijk op tijd fit kan zijn voor zijn grote doel van dit jaar: de Tour de France.

Jumbo-Visma deelde maandag mee dat Kruijswijk bij de crash in Frankrijk een gebroken bekken en sleutelbeen opliep. Later op de avond kwam de geblokte klimmer zelf met een reactie, via zijn social media. 'Ik kan niet beschrijven hoe teleurgesteld ik ben...', begon hij zijn relaas.

'Ik wist dat ik in orde was voor een geweldige zomer qua koers', doelde Kruijswijk op de Dauphiné en achtereenvolgens de Ronde van Frankrijk, waar hij luxe-helper zou zijn van Jonas Vingegaard. Ook in de Dauphiné werd Kruijswijk die rol toebedeeld, welke hij in de eerste rit al met verve vervulde. In etappe twee ging het echter al vlot mis met de renner uit Nuenen, die hard ten val kwam.

Kruijswijk genoot afgelopen weken van voorbereiding Jumbo-Visma

'De afgelopen weken heb ik mijzelf opnieuw gerealiseerd hoe speciaal onze ploeg is en hoeveel geluk ik heb dat ik er onderdeel van mag zijn', stelde de Nederlander. 'Samen op zoek gaan naar goede resultaten, naar doelen toewerken, veel laten voor de sport, alles met het doel om samen sportgeschiedenis te schrijven!'

'Voor nu is het een ongelofelijke klap', doelde hij op zijn opgelopen blessures en de gevolgen daarvan. 'Ik zal proberen zo snel mogelijk te herstellen van de blessures die ik heb en hoop jullie allemaal snel te zien.'

Normaliter zal Wilco Kelderman aangewezen worden als vervanger van Kruijswijk voor de Tour de France. Kelderman draaide de hele voorbereiding op de Franse ronde al mee met Jumbo-Visma. Hij is momenteel met Wout van Aert op hoogte in Zwitserland, waar ze aankomende zondag ook van start zullen gaan in de ronde van dat land.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws