Kruijswijk verliest flink wat tijd, T. Martin hoopt dat de fysieke schade meevalt Wielrennen
Wielrennen

Kruijswijk verliest flink wat tijd, T. Martin hoopt dat de fysieke schade meevalt

Kruijswijk verliest flink wat tijd, T. Martin hoopt dat de fysieke schade meevalt

Ook Steven Kruijswijk heeft flinke schade opgelopen in de eerste etappe van de Tour de France. De Nederlander raakte betrokken bij de twee valpartijen en zag na de finish een flink tijdverlies achter zijn naam terug. Voor de microfoon van In het Wiel doet hij zijn verhaal.

Hoe het met Kruijswijk is na afloop van de eerste etappe? 'Eigenlijk gewoon kl*te', antwoordt hij daarop. De renner van Jumbo-Visma ondervond de nodige gevolgen van de veelbesproken valpartijen. 'Bij de eerste valpartij reed ik achterin. Uiteindelijk moest ik van fiets wisselen.' Die crash werd veroorzaakt door een toeschouwer, die een kartonnen bord omhoog hield. 'Dan kunnen de mensen weer naar de koers komen en dan halen ze zulke stommiteiten uit. Dat kun je gewoon niet maken tegenover ons, met het oog op de veiligheid.'

In de slotfase van de rit ging het peloton opnieuw tegen de vlakte. 'Ik leek er net op tijd tussendoor te glippen. Toen ik echter weer op de fiets zat, zag ik dat mijn achtervork los hing', vertelt Kruijswijk daarover. De renner heeft de etappe wel uitgereden op de desbetreffende fiets. 'Maar dat gaf niet echt een lekker gevoel. Er waren geen jongens meer van voren die op me konden wachten', aldus een bedroefde Kruijswijk.

Martin hoopt dat de schade binnen de ploeg meevalt

Waar Kruijswijk nog met de schrik vrij wist te komen, leken Mike Teunissen en Tony Martin de nodige schade opgelopen te hebben bij de eerste val. Laatstgenoemde liet van zich horen op de website van Jumbo-Visma. 'We hadden tot die crash eigenlijk alles onder controle. Ik bracht de jongens via de rechterkant van de weg naar voren, maar knalde vol tegen dat bord van die toeschouwer aan. Het gebeurde allemaal heel snel, dus ineens lag bijna de hele ploeg op de grond. Veel toeschouwers kunnen zich respectvol gedragen, maar deze helaas niet. Gelukkig is Primoz er goed doorgekomen. Ik hoop dat de fysieke schade bij mijzelf en de andere jongens te overzien is', aldus Martin.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws