Küng derde, met lovende woorden voor Van Baarle: 'We gingen vol gas, maar hij reed gewoon weg' Wielrennen
Wielrennen

Küng derde, met lovende woorden voor Van Baarle: 'We gingen vol gas, maar hij reed gewoon weg'

Küng derde, met lovende woorden voor Van Baarle: 'We gingen vol gas, maar hij reed gewoon weg'

Stefan Küng wist in Parijs-Roubaix zijn eerste podiumplek in een Monument te pakken. De Zwitser van Groupama-FDJ zette daarmee een kroon op zijn ijzersterke voorjaar. 'Het ging zó snel', zuchtte hij na afloop van de Hel van het Noorden.

Küng keek sip bij het begin van zijn flashinterview, maar dat had een gegronde reden: 'Ik ben gewoon moe. Eerlijk, het was zó ontzettend zwaar. Vanaf het begin. Ik moest na vijftig kilometer plassen en plots was er een hele groep weg. In een wedstrijd als deze kan het altijd nog terug in mekaar komen, maar het ging de hele tijd zó snel.'

Küng: 'Dylan verdient deze zege'

De tijdrijder was meermaals present bij de moves van onder meer Wout van Aert en Mathieu van der Poel. 'Fysiek voelde ik me heel goed, maar Dylan van Baarle was te sterk en Wout was me te snel af voor plek twee. Ik ben dus tevreden met de derde plaats, daarvoor moet ik de jongens van de ploeg bedanken. Big shout out to them.'

Küng had niet alleen lovende woorden voor zijn ploeg, maar ook voor winnaar Van Baarle. 'Dylan verdient deze zege echt. We gingen vol gas, maar hij pakte gewoon nog tijd op ons', zegt Küng met oprecht respect.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws