Küng doet vriend en vijand verbazen in de Zwitserse bergen: 'Dit had niemand verwacht' Wielrennen
Wielrennen

Küng doet vriend en vijand verbazen in de Zwitserse bergen: 'Dit had niemand verwacht'

Küng doet vriend en vijand verbazen in de Zwitserse bergen: 'Dit had niemand verwacht'

1,93 meter lang en 83 kilogram schoon aan de haak, maar wel bij de beste klimmers in de Ronde van Zwitserland: Stefan Küng is in de vorm van zijn leven, zoveel moge duidelijk zijn. 'Ik heb alles gegeven.'

Küng vindt zichzelf na zes dagen Ronde van Zwitserland terug op de zevende plek in het klassement, nog voor klimmers als Domenico Pozzovivo, Daniel Felipe Martínez en Remco Evenepoel. En dan moet de tijdrit van dertig kilometer op de slotdag nog komen. Küng heeft 49 seconden achterstand op leider Jakob Fuglsang.

Ook op Moosalp liet Küng vrijdag zien wat hij in huis heeft. De Zwitser liet pas op anderhalve kilometer van de finish los en verloor 37 seconden op de favorieten. 'Niemand had verwacht dat Stefan er nog bij zou zitten', zegt de lovende ploegleider Philippe Maduit van Groupama-FDJ. 'Hij steekt in buitengewone vorm en heeft nogmaals laten zien hoe ongelofelijk veel talent hij heeft.'

Küng: 'Het gaat goed dit jaar'

Küng zelf liet na afloop van de rit ook van zich horen. 'Ik voelde mijzelf goed in de eerste etappes en zei dus tegen mezelf dat ik zou proberen te volgen in de bergen. Ik heb misschien niet de geschikte voorbereiding om voor een algemeen klassement te gaan, maar het gaat goed dit jaar', vertelt de renner, die ook al bergop indruk maakte in de slotrit van Parijs-Nice. 'Ik heb alles gegeven, ik kan mijzelf niets kwalijk nemen.' Zaterdag wacht hem een nieuwe test, alvorens hij bij zijn geliefde tijdrit is.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws