Küng kampte deze week met ziekte: 'Lang getwijfeld om al dan niet te starten' Wielrennen
Wielrennen

Küng kampte deze week met ziekte: 'Lang getwijfeld om al dan niet te starten'

Küng kampte deze week met ziekte: 'Lang getwijfeld om al dan niet te starten'

Een man die er in de finale van een klassieker zeer regelmatig bij is, is Stefan Küng. De Zwitser kon wel nog nooit een klassieker winnen en wil daar graag dit seizoen verandering in brengen. Of dit in de Omloop Het Nieuwsblad al gebeurt, lijkt niet echt waarschijnlijk. Küng werd afgelopen week namelijk ziek, zo vertelt hij voor de start aan Sporza.

Ondanks een zege in de tijdrit van de Ronde van Algarve, staat Küng niet meteen met hoge verwachtingen aan de start van het Openingsweekend. 'Jammer genoeg was ik deze week een beetje ziek. We hebben tot op het laatste moment getwijfeld om al dan niet te starten. Ik zal mijn best doen, maar ik zit met twijfels', zo is de renner van Groupama-FDJ eerlijk.

Küng: 'Het is zeker de bedoeling om pas later op het seizoen te pieken'

De ziekte fnuikt misschien zijn kansen op een goede uitslag in deze Omloop Het Nieuwsblad, het was toch niet de bedoeling om in februari al top te zijn. 'Het is zeker de bedoeling om pas later op het seizoen te pieken. De Ronde van Algarve was een echte voorbereidingskoers voor mij. Het ging heel goed, maar de echte doelen zijn de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en die zijn nog bijna anderhalve maand verwijderd van ons. Als ik vandaag nog wat tekort kom, is dat geen reden tot paniek.'

Ook voor Küng is het vingerdik kijken wie de te kloppen mannen zullen zijn. 'Het is de eerste klassieker en dan ligt het allemaal nog open. Je weet niet wie waar staat. Je hebt wel indicaties van wie goed is, zoals Pidcock, maar op Vlaamse wegen koersen is helemaal anders. We staan hier alvast met een uitgebalanceerd team aan de start, een mix van ervaren renners en jonge renners die alles nog moeten ontdekken', zo liet de hardrijder zich nog ontvallen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws