Kuss en Tratnik wilden koers in Vuelta a Murcia 'hard maken', Wynants 'vond dat er meer in zat' Wielrennen
Wielrennen

Kuss en Tratnik wilden koers in Vuelta a Murcia 'hard maken', Wynants 'vond dat er meer in zat'

Kuss en Tratnik wilden koers in Vuelta a Murcia 'hard maken', Wynants 'vond dat er meer in zat'

Ze waren zaterdagmiddag volop in beeld: de mannen van Visma | Lease a Bike. Sepp Kuss en Tosh van de Sande kleurden de vluchtgroep van de dag, Jan Tratnik werd tweede en Mick van Dijke eindigde knap als negende. Na afloop waren de leden van de geelzwarte équipe dan ook tevreden met hun dag in de Spaanse zon.

Jan Tratnik reed een ijzersterke slotfase rondom Murcia en denderde op de slotklim en het vlakke over iedereen heen. Alleen winnaar O'Connor zag hij niet meer terug. De Sloveen eindigde als tweede, nadat hij op de klim de rest zijn hielen had laten zien. 'Dit is een mooi begin van het seizoen. De lange klim van vandaag was lastig voor me, maar de kortere klim op het einde paste beter bij mij', liet hij in het flashinterview weten. 'Ik voelde me richting het einde beter. Ik ben superblij met deze prestatie en het is mooi dat ik mijn seizoen zo kan beginnen.'

Kuss leek lokale held in Murcia en is blij met resultaat Visma | Lease a Bike in Murcia

Ploeggenoot Kuss toonde zich met een aanval op de langste klim van de dag, de Collado del Bermejo. De Amerikaanse Vuelta-winnaar liet achteraf weten dat dat afgesproken werk was. 'We wilden daar de koers hard maken. Vooral voor de sprinters. Het was een goed moment om aan te vallen omdat de vlucht niet ver weg was.' Uiteindelijk kon Kuss in de finale niet mee met de besten, toch is hij tevreden met de dag.

'Ik zat in de finale even wat minder goed op te letten en was ook al wat moe, dus vandaar dat ik niet mee kon met de beslissende aanvallen. Jan (Tratnik, red.) was erg sterk in de finale en met zijn tweede plek kunnen we blij zijn. Ik ben moe, het was zwaar, maar so far so good.' De status van Kuss leek gegroeid in Spanje, mede vanwege zijn Vueltazege van vorig jaar. 'Dat was heel mooi, het zijn hier hele aardige mensen en de sfeer is altijd goed', aldus de tevreden man uit Durango.

Maarten Wynants vond dat er meer in zat

Maarten Wynants, ploegleider van dienst bij Visma | Lease a Bike, zag dat zijn garde het goed deed zonder uitgesproken kopman. 'Het was de bedoeling om op de eerste twee klimmen de koers hard te maken en iemand mee te sturen in de vroege vlucht, dit lukte', vertelde hij via de officiële kanalen. 'Heel jammer dat op een stom moment vervolgens Wellens en O’Connor wegrijden uit de ontsnapping. Sepp zat vast achter iemand zijn wiel, waardoor hij de beslissende slag miste. We hebben daarna besloten om van achteruit druk te zetten. Met Jan hebben we nog een mooie uitslag gereden, maar er had meer in kunnen zitten. Ook complimenten aan Mick van Dijke die op de slotklim met de besten mee omhoog ging en uiteindelijk als negende over de streep kwam.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws