Kuss tien jaar na dato als opvolger van Horner? 'Vingegaard liet met gebaar zien dat het beslist was' Wielrennen
Wielrennen

Kuss tien jaar na dato als opvolger van Horner? 'Vingegaard liet met gebaar zien dat het beslist was'

Kuss tien jaar na dato als opvolger van Horner? 'Vingegaard liet met gebaar zien dat het beslist was'

Sepp Kuss lijkt de winnaar van de Vuelta a Espana 2023 te worden. De Amerikaan van Jumbo-Visma kan daarmee Chris Horner opvolgen, die de Spaanse ronde in 2013 - eveneens - tot ieders verrassing op zijn naam schreef. Tegenwoordig heeft Horner een eigen YouTube-kanaal, waarin hij zich na de rit van donderdag ook uitliet over de stand van zaken voor zijn landgenoot.

'Kuss kon samen met Primoz Roglic de aanvallen van andere mannen als Juan Ayuso, Enric Mas en Mikel Landa volgen, terwijl Jonas Vingegaard expres tijd teruggaf aan Kuss', zag Horner, die daags voordien nog kritisch was, in de achttiende rit van de Vuelta. 'Dat was een geweldige tactische keuze van hem, want indirect zei hij met dat gebaar: hé, de strijd om het algemeen klassement is beslist. We doen er alles aan om Sepp te Vuelta te laten winnen.'

Horner feliciteert landgenoot Kuss

'Het belangrijkste wat we dus mee kunnen nemen uit deze rit is het feit dat Sepp de Vuelta gaat winnen', stelt de Amerikaanse ex-renner. 'Proficat Sepp, maar onthoud: je moet je focus nog behouden en je fiets recht zien te houden. Er komen nog wat ritten aan, maar na deze etappe kunnen we wel stellen dat Jonas en Primoz voor je rijden. Ook Dylan van Baarle, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Attila Valter en Jan Tratnik doen alles voor je, daar bestaat geen twijfel over', spreekt Horner zijn landgenoot moed in.

'De druk en negatieve energie van de rit naar de Angliru hebben ervoor gezorgd dat Jumbo-Visma zich gerealiseerd heeft dat je een superknecht als Kuss niet kan laten vallen', aldus Horner. 'Iemand die zoveel voor de ploeg heeft gedaan, kun je niet uit de leiderstrui rijden. De twintigste rit kan nog gevaarlijk zijn, maar met de kracht die Jumbo-Visma heeft, valt dat vermoedelijk wel mee. Ik zou het geweldig vinden om Sepp de ronde te zien winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws