Roglic heeft 'eigen gedachten' over keuze voor Kuss: 'Lastig om niet voor de winst te koersen' Wielrennen
Wielrennen

Roglic heeft 'eigen gedachten' over keuze voor Kuss: 'Lastig om niet voor de winst te koersen'

Roglic heeft 'eigen gedachten' over keuze voor Kuss: 'Lastig om niet voor de winst te koersen'

Waar Primoz Roglic woensdag in de rit naar de Angliru de aanval koos, bleef hij in de bergetappe van donderdag bij zijn ploegmaats Jonas Vingegaard en Sepp Kuss. 'Gisterenavond is er een plan gemaakt en is er gezegd dat het klassement moest blijven zoals het was', deelt de Sloveen na afloop tegen diverse media, waaronder Wielerflits.

Kuss staat momenteel aan de leiding in de algemene rangschikking van de Vuelta a España. Zijn naaste belagers Vingegaard en Roglic zijn ook zijn ploegmaten. Een opvallende situatie die voor een ploeg ook lastig is te managen. Inmiddels hebben vele prominenten zich al over de kwestie uitgesproken. De meesten delen de mening dat ze Kuss de eindzege zouden moeten gunnen. De Amerikaan fungeert intussen al jaren als meesterknecht in de bergen voor Vingegaard en Roglic. Ook dit jaar was hij van onschatbare waarde bij het winnen van de Giro d'Italia en de Tour de France.

Vingegaard ziet Kuss alvast graag winnen. Zo liet hij woensdag na de Angliru-etappe weten en vandaag zette hij die woorden kracht bij. De Deen controleerde de groep der favorieten in functie van Kuss op de slotklim. Bovendien verloor hij in de laatste kilometer ogenschijnlijk met opzet wat seconden op zijn ploegmaat. Het verschil tussen de twee is zeventien seconden.

Roglic had graag voor overwinning gereden

Waar Vingegaard het eens is met het besluit om met Kuss de Vuelta te winnen, heeft Roglic wel gemengde gevoelens. 'Ik ben de eerste die wil dat Sepp deze Vuelta wint', benadrukt hij in gesprek met journalist Daniel Friebe. 'Het is echter wel moeilijk om niet voor de zege te kunnen koersen. Ik heb er zo'n mijn eigen gedachten erover. Maar ik zal er wel alles aan doen om de situatie zo te houden zoals die is', legt de renner zich neer bij de keuze van de ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws