Max Poole blij met vierde plek in loodzware Vuelta-etappe: 'Met Evenepoel meegaan heeft me de kop gekost' Wielrennen
Wielrennen

Max Poole blij met vierde plek in loodzware Vuelta-etappe: 'Met Evenepoel meegaan heeft me de kop gekost'

Max Poole blij met vierde plek in loodzware Vuelta-etappe: 'Met Evenepoel meegaan heeft me de kop gekost'

Max Poole (Team DSM-Firmenich) wist zich donderdag knap staande te houden in de zware achttiende etappe van de Ronde van Spanje. De kopgroep kreeg donderdag eindelijk de ruimte van het peloton om te rijden voor de etappeoverwinning. Dit resulteerde in een overwinning voor Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step), maar daarachter was het Poole die bergop het langst met de Belg mee kon.

Op de een-na-laatste beklimming was het Remco Evenepoel die de gaskraan volledig opendraaide. Poole reed daarachter een hele sterke etappe en wist uiteindelijk als vierde de finish te behalen. Poole werd tijdens de laatste klim vergezeld door Damiano Caruso (Bahrain-Victorious). De Italiaan bleek te sterk en ook de Deen Andreas Kron (Lotto Dstny) wist net voor de Brit te finishen.

Poole zat helemaal stuk in achttiende etappe Vuelta

'Het was een snelle start en we wilden vandaag als team in de ontsnapping komen, dus hebben we het allemaal geprobeerd. Ik slaagde erin om in een grote groep terecht te komen. Uiteindelijk probeerde ik mee te gaan met Evenepoel toen hij op de klim versnelde. Het was leuk om proberen bij te blijven, maar dat heeft me misschien wel de kop gekost', zegt Poole via de kanalen van zijn team. 'Ik heb alles gegeven op het einde, maar ik had gewoon niets meer over in de laatste kilometers. Ik probeerde zo hard mogelijk naar de finish te duwen. Het was een beetje teleurstellend om in de finale van de etappe net het podium te missen, maar ik heb alles gegeven, dus ik kan niet veel spijt hebben.'

Poole kijkt alweer uit naar de etappes die er nog aan komen. 'Ik had een lastige eerste week om eerlijk te zijn, maar deze week voel ik me tot nu toe beter. We verwachtten ook als team dat ik meestal beter word naarmate de ronde vordert, dus het is fijn om in de laatste week te kunnen koersen. Hopelijk kunnen nog eens proberen aan te vallen in de resterende dagen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws